Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam e36 320 ile moze palic tylko tak szczerze bo wegłóg mnie spalanie wynosi mi 10-11 benzynki prosze o wasze zdania i wypowiedzi z waszych doswiadczen
Opublikowano
12-13 w mieście
"Jak się przyłożysz to osiągniesz każdy cel"
Opublikowano
Nie wiem czy powienem w tym temacie tak sie podczepiac,ale jesli nie macie nic przeciwko to powiedzcie mi jak wy na to patrzycie. Mam tu na mysli obecne wiraze cen ON i PB. Powiem wam drodzy koledzy ze zaczynam sie przymierzac do e46. I jak dotad myslalem racze o 320d....ale powiedzciemi jak wy patrzycie obecnie na wybor diesel/benzyna? To taka luzna dygresja, bez pospiechu.Ja robie np rocznie ok 30 tys km rocznie. Jesli chodzi o modele to w moim przypadku interesujea mnie oprocz wspomnianego 320d nie wieksze pojemnosci niz w 320i.Tyle mcy poki co jest dla mnie wystarczajaca.Interesuje mnie wasze spojrzenie na oplacalnosc /spalanie/koszty eksploatacji e46. Jaki model wy byscie dzis wybrali bioraca pod uwage przewidywania cen paliw.
Opublikowano
Rikson trzeba usiąść na spokojnie i policzyć z długopisem w ręku. Cena ON=PB zakup diesla i niższy koszt przejechania 100 km - zakup benzyny i wyższy koszt przejechani 100 KM + ewentualny montaz instalacji gaz tez kosztuje.
Opublikowano
wlalsnie ogladalem fakty na tvn i spec od paliw plynnych powiedzial ze litr ropy niedlugo bedzie kosztowal 6 zl a benzyny 5 zl.wtedy dopiero bedzie rozkmina co kupic. na razie roznica w cenie pb i on jeszcze nie jest straszna.w przypadku kupna auta uzywanego wciaz warto sie zastanowic nad dieselkiem.dzis jadac spokojnie w trasie komp mi pokazal spalanie 4.8 l.
Opublikowano
Wlasnie ta informacja ( ON=6zl , PB 5 zl ) sklonila mnie do tych refleksji ... :)
Opublikowano
Wlasnie ta informacja ( ON=6zl , PB 5 zl ) sklonila mnie do tych refleksji ... :)

mnie wlasnie tez, ale po przemysleniu wciaz nie zaluje ze kupilem diesla.fajnie sie jezdzi i lubie ten dzwiek silnika.a spalanie i tak mniejsze.

na razie nie mysle nawet o tym ze sie popsuje.