Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, sprawa wcale nie jest smieszna, jak sugeruje temat. Jakis wielki brzydki ptak zrobil mi w nocy jeszcze wieksza obrzydliwa "kupke" na maske. Srednica okolo 30cm i.. umylem autko a tu odbarwiony lakier. Co z tym fantem zrobic??Jak to naprawic? Gdzie szukac winnego ptaka? Mam wiatrowke:) A tak powaznie, czy polerka wystarczy? W miejscu bylej kupki jest zmatowiony lakier. Nie chce malowac maski z tego wzgledu ze to w sumie ladne e46 i absolutnie bezwypadkowe. A po malowaniu nie bedzie juz tak ladnie:(

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
Jakis wielki brzydki ptak zrobil mi w nocy jeszcze wieksza obrzydliwa "kupke" na maske. Srednica okolo 30cm i..

:jawdrop: a skad wiesz ze to ptak a nie krowa :?:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
wbrew pozorom problem jest dość istotny. otóż mieszkam w bloku i auto trzymam normalnie pod chmurką :) i często mnie ten problem dokucza. Kwestia jest taka że trzeba tą kupę szybko usunąć, zmyć. Kiedyś ojciec miał pięknego poloneza w kolorze srebrny metalik który jak wiadomo składa sie z dwóch warstw, bazy (koloru) i lakieru bezbarwnego. No i kiedyś zlekceważył taką kupę, która leżąc sobie i wypiekać się na słońcu odparzyła lakier i po prostu bezbarwny zaczął się łuszczyć. Także trzeba je szybko neutralizować. A każdy przypadek jest inny, i jeżeli lakier wyblakł to chyba nic wiele nie da sie zrobić domowymi sposobami. A jeżeli zmatowiał to można próbować pastą, ale to też tak sie nie da powiedzieć bo nie wiadomo jak rozległe to jest i jak bardzo uszkodzona jest powłoka.

BMW E34 520i / sedan / 1992 / auto / calypsorot metallic

-------------------------------------------------------------------

EX: BMW E30 318i / coupe / 1989 / manual / diamant schwarz

EX: BMW E30 316i / coupe / 1991 / manual / diamant schwarz

Opublikowano
A jakies konkretne info? polerka czy lakierowanie? Wiem ze trzeba szybko neutralizowac, niestety nie mialem mozliwosci tego zrobic poniewaz nie bylo mnie w domu.

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
Jeżeli to było długo na lakierze to nic nie zrobisz plama zostanie. Możesz spróbowac papierem ściernym wodnym 2000 lekko przejechac a potem pastą polerską i napewno bedzie mniej ale całkiem nie zniknie.