Skocz do zawartości

Niedziała prawe lusterko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nie działa mi prawe lusterko rozebrałem je i silniczek jest OK tylko niema napiecia na kablach, sterowanie tez rozebrałem i raczej tam nic sie nie mogło zepsuć. Kumpel mówił mi o przekazniku do el. lusterek orientuje sie ktos który to jest pod maska?? Na pokrywce są opisane tylko bezpieczniki.

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Witam.

Jeżeli był by to przekaźnik, to myslę że jest on od dwóch lusterek i nie dziłały by dwa lusterka.

Sprawdzałeś czy od sterowania wychodzi napięcie na prawe lusterko??

Może gdzieś przewód sie przetarł.

Pozdro

003.jpg
Opublikowano
sprawdz przewody w kości łączącej instalację drzwiową z tą z kabiną. Sprawdz zarówno złącze po stronie kierowcy jak i pasażera. Zdejmij też przelotkę gumową. W niej potrafią się załamywać przewody. Zdejmij też boczek po stronie niedziałającego lusterka. Moze tam gdzieś uszkodzeniu uległa instalacja elektryczna.
Opublikowano
jak otworzysz drzwi to masz taką gumę (przelotka) nią idzie instalacja. Kość jest przykręcona dwoma śrubami na ościerzu (słupku drzwi).
Opublikowano
a to się nie zgadza akurat bo osobiście wykręcałem kilka razy. Owszem jest bardzo mozolna robota i kilka kluczy trzeba odpowiednich długości ale mozna to zrobić. Przynam ze natańczyć sie trzeba sporo. Jak juz odkręcisz to kolejna zabawa jest z wypięciem kości z powodu małej możlwości ruchu ale też się da. Wychodzi tylko jednym miejscem. Musisz kombinować.