Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy wiecie jak wyczyscic listwe matrixia ukryta pod kolektorem. Slyszalem ze mozna to zrobic za pomoca benzyny wlewając do przewodu doprowadzającego gaz do listwy tak sie robi okolo 5 razy pod rząd i jest ok. w tygodniu jade do gazownika zrobić cos takiego kilesie mi mowili cze czyscili w ten sposob i jest ok.
Opublikowano
Czy wiecie jak wyczyscic listwe matrixia ukryta pod kolektorem. Slyszalem ze mozna to zrobic za pomoca benzyny wlewając do przewodu doprowadzającego gaz do listwy tak sie robi okolo 5 razy pod rząd i jest ok. w tygodniu jade do gazownika zrobić cos takiego kilesie mi mowili cze czyscili w ten sposob i jest ok.

Ja słyszałem nie o benzynie ale o Break Cleanerze sam tym czyściłem, taki czarny spray dostępny w super marketach za około 30-40 pln.

Pozdrawiam

Opublikowano
Moglbys opisać proces tego czyszczenia tak od podstaw co w którym momęcie i gdzie ile razy:)?

Najlepiej byłoby wymontować i rozmontować jak się da i wyczyścić. Ale u mnie nie bardzo się dało w sumie nie miałem jakiegoś super śrubokręta a takim jak miałem nie chciałem mocno kręcić żeby czegoś nie uszkodzić :(

Więc czyściłem kilka razy metodą "na aucie".

Zdejmujesz wąż od wtryskiwaczy, wpsikujesz ten alkohol w sprayu (czyli ten do hamulców płyn) do wtryskiwaczy, wtryskujesz do środka węza jeszcze ciut... odpalasz... i auto będzie przygasać itp... nie będzie chodzić super... dlatego jak masz dwie listwy lepiej czyścić pojedyńczo. Po chwili będzie ok bo alkohol przejdzie przez listwy...

Aha jeśli wtryskiwacze Ci nie trzymają to nie wiele da... bo to raczej wina zużycia o-ringów.

Pozdrawiam