Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!niedawno wymieniłem klocki hamulcowe na tyle i na przodzie w mojej E34 i wszystko było ok!po przejechaniu około 150-200km zaczęły strasznie piszczeć na przodzie!czy może się tak dziać przez tarcze???
Opublikowano

Jakie klocki, jakie tarcze. Sam zmieniales, czy w jakims zakladzie?

Moze poprostu sa zle zamontowane, sa tez takie wynalazki jak plastilube i inne, nie wiem czy uzywales, jak nie to warto o tym pomyslec

Pozdrawiam
Opublikowano
Sam je wymieniałem!na przodzie założyłem klocki firmy HART a na tyle firmy BRECK!tarcz nie ruszałem i nie wiem jakiej są firmy! a co to jest "plastilube"???
Opublikowano

Wiec to klocki... nastepnym razem kup porzadniejsze. Bo w opakowaniach hart mozesz raz znalezc wzglednie dobry produkt a raz totalne g...

akurat trafiles na to drugie, to tak samo jak z JC auto.

Opakowania te same i nazwa, ale producenci co chwila inni

Pozdrawiam
Opublikowano

Marcin,

Mi też piszczą (JURID z serii J) jak się rozgrzeją :(, aż wstyd czasami, jak się jedzie w korku :(.

Opcję są takie:

1. Twarde klocki i nic nie poradzisz oprócz wymiany

2. Klocek siedzi nierównolegle do tarczy (brud w jarzmie, itp) - oczyścić, poprawić ustawienie, nasmarować grzbiety klocków Plastilube

3. Wyrobione sprężyny rozpierające - wymienić

Jak znajdę w końcu czas i zrobię to piszczenie to napiszę, a jak będziesz pierwszy to też daj znać :)

/Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

Opublikowano
Piszczący klocek nic dobrego nie wróży,po jakimś czasie przyżyj sie tarczom , będa żle ścierane a jak wiesz np. wentylowanych się nie toczy, czyli nastepnym razem tarcze + klocki ale lepszej firmy-pzdr... :arrow: .
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
cały czas się przyglądam tarczom czy nic się nie dzeje!tarcze wyglądają narazie ok!chciaż teraz oprócz okropnego pisku słychać dość mocny szum tak jakby coś mocno tarło!ale słychać to wtedy gdy już samochód się zatrzymuje!wydaje mi się że z każdym kilometrem jest coraz gorzej :cry:
Opublikowano
Szum kojaży mi się jednoznacnie z tarciem metalu o metal-radzę ten sprzęt rozebrac i sprawdzic może klocek jeżdzi"" krzywo po tarczy-to nie jest mozliwe ,zeby w BM klocki szumiały-bez jajec,sprawdż to natychmiast!-pzdr... :arrow: .
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
no i problem rozwiązany :D !wystarczyło delikatnie zeszlifować krawędzie klocków!powodem piszczenia były tarcze ponieważ na na ich obwodzie na samych końcach znajduje się materiał, którego stare klocki nie dosięgały i nie ścierały!czyli po prostu nowe klocki jeszcze dobrze nie dolegały całą powierzchnią!ale myślę że wszystko byłoby dobrze tylko klocki potrzebowałyby trochę więcej czasu na dotarcie sie!no i trzeba niedługo wymienić tarcze :P POZDRAWIAM