Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Rok temu kupilem bmw e36 '97, ale mechanik ktory mi to auto sprawdzal powiedzial ze wiatrak od klimy, pod maska z przodu, nie ma sie na czym trzymac i "chodzi" na boki, wiec go sciagnal.

Czy ktos wie, jakie sa skladowe czesci wiatraka zeby go zalozyc? Z tego co sie dowiedzialem, to na zalozony na oś wiatrak zaklada sie nakladke (ktora cudem udalo mi sie zdobyc), a nastepnie naklada sie pierscien segera zeby utrzymac calosc. Niestety tego ostatniego nie udalo mi sie znalezc, na dodatek nie wiem jak to wyglada, bo segery sa rozne. A moze istenieje jakis inny sposob na przymocowanie? Moze ma ktos jakies informacje na ten temat? Patrzylem w oficjalnym katalogu czesci do BMW, gdzie, jak wiadomo, kazda najmniejsza czesc jest opisana, i tam nie bylo nic o czesci ktora to trzyma.

Dziekuje z gory za pomoc ;)

Opublikowano
chodzi Ci o pierścień "zamykający" przytrzymujący wszystkie części wiatraka na osi? Z tego co pamiętam to zakończenie jest takie że idzie w kolejności wiatrak, podkładka i seger. Seger dobierzesz tylko zmierz średnicę ośki i to wycięcie na niej, nie powinieneś mieć z tym dużego kłopotu.