Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Problem jest tego typu ze ustawilem zbierznosc w aucie po naprawie i kierownica nie jest prosto gdy kola sa proste chcem przestawic ja na swoje miejsce ale mam powazny problem z odkreceniem air baga powazny poniewaz probowalem go odkrecic ponad godzine i nic wiem tylko ze robvi sie to torksem ale wie ktos moze jakim rozmiarem bo tam nawet nic nie widac nie ma jak zagladnac meczylem sie i nawet nie wiem jak trafic w ta srubke pomoze mi ktos powiedzac jak to zrobic najprosciej bardzo prosze :modlitwa: :|
Opublikowano

Jeżeli kierownica jest założona fabrycznie to zostaw ją w spokoju.

Ustawienie kierownicy na wprost realizuje się przez prawidłową regulację zbieżności połówkowej koła lewego i prawego.

Opublikowano
Tylko chodzi o to ze ja bylem na zbierznosci i powiedzieli ze nie da sie ustawic zbierznosci wedlug kierownicy wiec ustawili zbierznosc i powiedzieli ze teraz do tego trzeba pasowac kierownice i tak chcem zrobic nie mam innego wyjscia bo zbierznosc juz jest a kierownica strasznie krzywo jest i nie wiem co teraz mam zrobic w takim wypadku prosze o jakas rade :modlitwa: :modlitwa:
Opublikowano

Bzdury gadają.

Kierownica musi być założona w środkowym położeniu przekładni kierowniczej, jest na niej nawet specjalny znacznik.

Stawiam na to, że końcówka z jednej strony jest zapieczona, a szanownym panom mechanikom nie chce się tego rozruszać.

Opublikowano
No pewnie nie chcialo sie im tego zrobic i piepsza bzdury pojade do innego mechanika zobaczyc a tak z ciekawosci to jaki torks idzie do odkrecenia poduszki :?:
Opublikowano
Pewnie, że bzdury gadają. Jedynie jakbyś z tyłu miał luz na tulei pływającej to mogą być problemy. Niech poprawiają.
Opublikowano
Problem jest tego typu ze ustawilem zbierznosc w aucie po naprawie i kierownica nie jest prosto gdy kola sa proste chcem przestawic ja na swoje miejsce ale mam powazny problem z odkreceniem air baga powazny poniewaz probowalem go odkrecic ponad godzine i nic wiem tylko ze robvi sie to torksem ale wie ktos moze jakim rozmiarem bo tam nawet nic nie widac nie ma jak zagladnac meczylem sie i nawet nie wiem jak trafic w ta srubke pomoze mi ktos powiedzac jak to zrobic najprosciej bardzo prosze :modlitwa: :|

możesz napisac jakiego rodzaju byla naprawa tzn. po wypadku czy po wymianie np.zawieszenia

Opublikowano
Ogolnie auto bylo rozbite z przodu blacharka bardzo lekko ucierpiala ale kolo bylo cofniete do tyly po zderzeniu wymieniali mi wachacz i drazek kierowniczy po tym pojechalem ustawic zbieznosc i tak to bylo a ustawialem to w polmozbycie w Zgorzelcu odradzam :8)
Opublikowano
byc może amorek jest skrzywiony lub zwrotnica kola ,bo jeżeli wczesniej było ok to po naprawie nie powinno byc problemów z ustawieniem zbieżnosci tak żeby kierownica była prosto. moim zdaniem jest cos jest skrzywione