Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wsiadam dzisiaj rano do auta (e36 2.0 92') otworzyłem sobie szybę elektryczną do połowy wysiadam pod pracą i próbuje zamknąć i problem. Bezpieczniki sprawdziłem wszystkie wydają się dobre. Od strony pasażera też nie działa. Dodam, że lusterka i szyberdach działa. Co to może być??

Pomóżcie!

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Miałem podobny problem pare dni temu i zakladalem taki temat na forum. Pod kierownica masz taka zaslepke ściągasz ja i widzisz taki niebieski przekaznik,wyjmujesz go,ściągasz z niego obudowe i tam jest taka plytka u mnie był zimny lut na jednej nozce w ścieżce i to bylo przyczyna nie działania szyb ani szyberdachu,przylotowałem troche ta nozke i wszystko gra.U ciebie bedzie podobnie tak podejżewam.Bo często tak się zdaża z tego co czytałem na forum.

Sprawdz jeszcze przycisk po prawej stronie kierownicy od blokowania szyb moze masz go załaczonego :wink: heh :mrgreen:

Tu masz link do twojego problemu:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=31432&highlight=przeka%BCnik+szyb

Udanego finału!

Edytowane przez Wochu01

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

Tez taka aucje miałem pod blokiem i to wieczorem na szczescie miałem do kogo wstawic na podworklo na noc.

Sprawdz ten przekaznik mnie tez działały tylko lusterka a szyber i szyby bocznie niereagowały!Sprawdz przekaznik zlutuj go i bedzie git zamkniesz szyby na noc!Innej opcji nie ma!

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

Witaj.

Nie działa Ci jedna szyba czy wszystkie?

Jeżeli nie działa jedna to przyczyną może być awaria włącznika,silniczka choć stawiałbym na pęknięty przewód w przelotce między drzwiami a nadwoziem.Jeżeli polutowanie przekaźnika załatwi sprawe to ok.Jeżeli nie zdejmij tapicerkę z drzwi i mate wygłuszeniową-pod tym jest silniczek.Wypnij wtykę z silniczka,podłącz kontrolkę na 12V do masy drzwi a drugim końcem sprawdź czy dochodzi napięcie na któryś pin we wtyczce.Jeżeli tak to kontrolka zaświeci,jeżeli nie to nie zaświeci.Z tego co pamiętam są tam cztery przewody-stały plus,stała masa oraz dwa przewody z impulcami -jeden zamyka a drugi otwiera.Jeżeli sterowanie się pojawia,sprawdź jeszcze czy jest masa-podłącz się kontrolką do stałego plusa,a drugim końcem wpinaj się w piny we wtyczce.Jeżeli się zaświeci-masa jest(prawdopodobnie któryś przewód krańcowy wtyczki)Pozdrawiam.