Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie chcę zmienic swieczki w autku i olej. Co do swiec to nie znam sie i nie wiem jakie maja byc, ale na allegro widzialem Platinum BKR6EQUP , czy ktos wie czy podejda i czy sa dobre , czy moze cos innego? Olej jak na teraz mam 5W40, ale nie wiem czy to mobile czy BMW w sumie kartka na pompie ABS jest z ASO BMW. Czy przy tym przebiegu lac dalej 5w50? Czy CASTROL MAGNATEC 5w/40 bedzie dobrym wyborem? Pozdrawiam

WW.NAVIBOCIAN.PL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Świece jak najlepsze, olej doradzą Ci w serwisie. Ja teraz zalałem castrol edge, przy przebiegu 97k km.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

to nie żaden przebieg ......

pełny syntetyk o jak najlepszych wartościach 5 na 50 ok a jak robisz duże przebiegi i wiesz , że przed zimą go jeszcze zmienisz to 10 na 60

świec nie kupuj na allegro - chyba , że to duża hurtownia - bo robią podróbki markowych -najlepiej jeśli wój mechanik nie ma większych zniżek to zamów w intercarsie zgodnie ze specyfikacją auta

Pozdro

Mario