Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i prosze o jakies rady.

Problem polega na tym, ze jak obroty silnika sa w okolicach 1 tyś. to cos brzeczy w okolicy zegarow w tym zakresie jest to najbardziej slyszalne podjzewam ze na wyzszych obrotach tez to jest ale mneij slyszalne.

Dodam ze to e34 524 na zewnatrz auta nic nei slychac silnik zaglusza.

Jest to strasznie drazniacy dzwiek :( :mad2:

Rozebralem dzis co sie dalo (w granicach rozsadku) kolo kiery, podokrecalem kazda srobke do ktorej byl dostep i nic.

wyciagnelem licznik odpalilem i ten sam dzwiek.

Pomozcie mi to zlokalizowac.

Wielkie dzieki za wszlki podpowiedzi

Opublikowano

Mam klime. umnie nei jest to sporadyczne tylko nagminne i caly czas.

Dzwiek dochodzi z okolic zegarow tak mi sie bynajmniej wydaje.

Opublikowano

Hej,

Witam kolegę. Widzę, że nadal mamy ten sam problem.

Zacząłem kiedyś wątek, ale nic z tego nie wynikło.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=77995&highlight=

Nie rozbierałem zegarów i póki nie wiem czego szukać, to nie zamierzam.

Dalej się wkurzam przy około 1000 obr.

A czy u ciebie, jak dasz trochę więcej gazu to te brzęczenie znika, bo u mnie tak.

Pozdrawiam,

Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

Opublikowano
Przeczytałem wszystkie posty i te w poprzednim linku,czasem miewam odczucie ,ze coś właśnie sie odzywa ,myślałem ,ze licznik [coś w nim-poniewaz mi siada-kasuje licznik dzienny po unieruchomieniu silnika,i gaśnie po odpaleniu silnika check-3 sek, świeci]a tu flash się wypowiedział konkretnie ,zreszta on naprawia liczniki więc daje mu wiarę,co to moze być nie zawsze to słychac,czaem po odpaleniu potem znika,mysłałem również ,że to coś związane z elektrozaworami ,ale pod maską cisza-co to u licha może być zaznaczam mam e 34- 88r. -525i--ciekawostki!!!może ktoś to rozgryzie kiedys-pzdr... :arrow: .
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
Hej,

Witam kolegę. Widzę, że nadal mamy ten sam problem.

Zacząłem kiedyś wątek, ale nic z tego nie wynikło.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=77995&highlight=

Nie rozbierałem zegarów i póki nie wiem czego szukać, to nie zamierzam.

Dalej się wkurzam przy około 1000 obr.

A czy u ciebie, jak dasz trochę więcej gazu to te brzęczenie znika, bo u mnie tak.

Pozdrawiam,

Andrzej

Umnie najbadziej slyszalne jest to przy 1000 obr. ponizej i powyzej zanika. pojecia nie ma co to moze byc. juz myslalem ze moze cos wpadlo do przewodu od nadmuchu ale nie to cos trudniejszego do zlokalizowania. :mad2:

Jak znajde chwile czasu to bede szukac dalej.

czekam na wszelkie propozycje co to moze byc.

pozdr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam

Problem rozwiazalem przypadkiem :D

Pozdejzewam ze w kazdej e34 jest tak samo.

A wiec umnie bylo tak:

Odkrecilem wszystkie oslony pod autem w celu ich wyczyszenia i zauazylem ze przewod od sprzedla jest luzny tyzn oslona gumowa ktora go trzyma byla poprostu przetarta odcielem ja i nalozylem kawal rorki gumowej i wcisnelem w te"widelkii sspowrotem i co sie okazalo to byl strzal w dziesiatke choc sie nei spodziewalem ze to to

Zeby bylo jazniej chodzi mi o przwod do sprzegla ten co idzie od silownika do skrzyni a te "widelki" sa kolo spirali zrobionej z tej rurki.

Mysle ze jak wleziesz pod auto i sciagniesz oslony to znajdziesz. lewa strona auta.

Niewiem czy u ciebie jest to samo ale umie okazalo sie ze to brzeczenei jest od wlasnie tego i bylem szoku jak sie okazalo ze neiswiadomie naprawilem.

choc brzeczenei bylo bardzo slyszalne w aucie a nie na zewnatrza a okazalo sie ze rurka stalowa przenoosi te wibracje do auta.

Pozdrawiam i czekam czy pomoglo