Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam dośc męczący problem. W dniu dzisiejszym wymieniłem opony. na większe, a dokładniej na wyższe i już po kilku minutach jazdy od strony lewego koła dało sie słyszeć regularne stuki. Im większa prędkość tym częstotliwość stukania też większa. Odkręcałem koło, zmieniałem na zapasowe, ale nic już nie pomaga. Dźwięk rozchodzi się tak, że nie mogę zlokalizować skąd się wydobywa. Koło o nic nie ociera, zaciski hamulca nie były ruszane. Czy może to dawać o sobie znać most lub jakieś przeguby? Dodam tylko, że jestem nowy na forum i od niedawna jeżdżę BMW 520i e39. Więc proszę o wyrozumiałość i z góry dziękuję, za wskazówki.

Opublikowano
W tym miejscu moge tylko powiedzieć jedno- choć sam szczerze nie mam pojęcia co to może być, ale u mnie były takie objawy przy zużytych tulejach gumowych na belce, choć jak mówie nie wiem czy to akurat to ale tylko ta rzecz mi do głowy przyszla
BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
Opublikowano
Być może jednak coś ociera,jest jeszcze jedno wyjście,jak chcesz ten stukot zokalizować,podnieś lewe koło na lewarku i włącz bieg(zakładając,że jest to tylnie koło i nie posiadasz szpery :wink: ),może dojdziesz do żródła hałasu.
Nur bmw e32
Opublikowano
Dzięki bardzo, za szybką odp. po 3 dniach hałas jest już ledwo słyszalny, mimo to po niedzieli odwiedzę mechanieka. Dodam jeszcze, że ten dźwięk słychać tylko po otwarciu okien. Do kabiny żadne stuki nie docierają. Pozdro dla wszystkich użytkowników BMW.