Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem podobny do wielu innych jednak nie do końca.

Przychodzę rano do samochodu i autko ładnie odpala od "strzału" jade do pracy, siedze 8h i jak wracam to wszystko wygląda ok rozrusznik kręci ale autko nie załapuje, nie chce odpalić. Pod drugiej trzeciej próbie zapala.

Z kolei jak zgaszę po długiej jeździe i po chwili zapale to jest OK. Ale jak już trochę dłużej postoi to jest cieżej.

Jeżeli jest problem z zapalaniem od "strzału" to pomaga wciśniecie pedału gazu i trzymanie lekko wciśnięty przy kręceniu. Wtedy odpala za 3-4 obrotem.

Byłem na kompie i zero błędów.

Co to może być ??

Opublikowano

Sprawdź układ paliwowy. Wtedy gdy Ci nie odpala za strzałem, zajrzyj po machę czy na przewodzie nie ma bąbelków, jak są to na pewno układ paliwowy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Kurcze, ja mam bardzo podobny problem, prosiłem o radę na forum dzisiaj rano.

Zaczęło się w poniedziałek, wtorek było tak samo (czyli po pracy nie chciał odpalić), dzisiaj sprawdzałem o 10 i 13 i jak na razie odpala na raz.

Jak bedziesz miał jakieś rozwiązanie to daj znać.

Pozdr,

rafał

Opublikowano
Sprawdź układ paliwowy. Wtedy gdy Ci nie odpala za strzałem, zajrzyj po machę czy na przewodzie nie ma bąbelków, jak są to na pewno układ paliwowy.

Pozdrawiam

Tylko że moje przewody są z czarnej gumy i raczej nic tam nie zobacze ??

Opublikowano
To powiem wam jak u mnie było... Czyli obiawy to samo co u was tylko ze ja musialem w moim 2,5td kręcic około 5min zeby załapało, poprsotu cofało mi sie paliwo do zbiornika. Zaworek zwrotny nie rozwiązywał problemu. Więc stary zajrzał do pąpy paliwia i połamał taki plastikowy trojnik... nowego nie dało sie zamowić w sklepie z częściami bo go na schematach nie bylo, wiec pojechałem do chydraulicznego kupłem trojniki 8mm z przedłużkami, zespawałem to zeby nie ciekło założyłem i narazie szafa gra, zobaczmy co będzie zima... Bo u mnie to działo sie zwykele tak gdy przejechałem kawałek silnik ledwie sie zagrzał ( tuż za niebieskim polem) i stał wtedy około 1h i wtedy nie mogłem odpalić go zapierwszym strzałem....