Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Mam taka nietypową sprawe. Pisze prace magisterską, w której opieram sie na moim BMW E 30 i w tym celu potrzebuje dane odnośnie zawieszenia. Chodzi mi konkretnie o taki temat jak jedzie się na stacje diagnostyczną i robi badanie zawieszenia (sprawność amortyzatorów i sprężyn i do tego geometria zawieszenia) a ponadto badanie hamulców.

Czy ktoś ma może takie dane, wykresy, wartości jakie powinny być przy sprawnym zawieszeniu i jakie były przy badanym egzemplażu. Chodzi mi o dane dotyczce seryjnego zawieszenia najlepiej BMW z silnikiem 1600ccm.

Jeśli ktos z Was ma takie dane lub wie gdzie można zdobyć takie info to bardzo prosiłbym o pomoc.

Nie moge takich danych badań zrobić na swoim aucie bo mam założone sportowe zawieszenie a do porównania potrzebuje danych seryjnych.

Pozdrawiam...

Opublikowano
tak na szybkiego to na stacje djagnostyczną i tam powinni mieć wszystkie dane (katalogi itp) przynajmniej u mnie tak mają