Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pewnego dnia wróciłem do domu zamykam auto a tu kicha...zdechł centralny zamek. Problemy z zamkiem zawsze są trudne do opisania ale sprawa wygłada mniej więcej tak:

- drzwi kierowcy przy użyciu kluczyka zamykają/otwierają bagażnik oraz lewe tylne drzwi ale same nie otwierają/nie zamykają się na sygnał z innego zamka

- drzwi pasażera przy użyciu kluczyka zamykają/otwierają bagażnik oraz lewe tylne drzwi ale same nie otwierają/nie zamykają się na sygnał z innego zamka

- bagażnik otwiera/zamyka lewe tylne drzwi

oraz reaguje na sygnały z innych zamków

- drzwi lewe tylne otwierają się i zamykają

- drzwi prawe tylne nie otwierają sie ani nie zamykają

reasumując: gdy otwieram kluczykiem jakikolwiek z zamków to otworzy się tylko ten właśnie zamek, bagażnik i lewe tylne drzwi.

A teraz pytanie... co polecacie wymienić? sterownik czy siłowniki?

z góry dzięki za odpowiedzi

pzdr

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
Mam taki sam..a przynajmniej bardzo podobny problem :lol: z ta roznica, ze w moim przypadku ma znaczenie jeszcze pogoda- jak jest chlodniej dziala oki,jak sie nagrzeje, cos pada :P ostatnio Qmpelka wysiadala z auta i mocniej trzasnela drzwiami - naprawily sie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a pozniej przyswiecilo sloneczko i znowu padly - tak jak opisujesz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hehe...zdenerwowalem sie i porozbieralem wszystkie drzwi...jedne po drugich...odczyscilem zamkim..zabezpieczylem i na nowo nasmarowalem..przejrzalem cala instalacje w drzwiach na tyle, na ile sie dalo :mrgreen: kabelek po kabelku..laczenie po laczeniu...popoprawialem:)przeczyscilem styki i po klopocie :mrgreen: :mrgreen: DZIEN roboty,ale jakie efekty :cool2: juz mi nic nie szwankuje z zmakami :roll2: :dance:

niemożliwe NIE istnieje!!:P

BMW - i wszystko jasne...:D