Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przy zapalaniu silnika przepala sie bezpiecznik we wtyczce do zapalniczki w Unidenie 520 PRO XL- pokretlo OFF/ON jest caly czas wlaczone - radio dziala jak wlaczony zaplon. Ale to przepalanie bezpiecznika nastepuje przy pierwszym zapalaniu po nocy, bo w ciagu dnia jak auto jezdzi to nie ma tego problemu. Moje pytanie jest nastepujace - czym to moze byc spowodowane oraz jakiej max wielkosci amper moge wlozyc do wtyczki bezpiecznik szklany.(Mialem 3A, teraz 3,15 A).

Pozdrawiam

Opublikowano
coprawda ja mam podpietego pod wtyczke swiateł, ale mozesz sprobowac zastosowac jeszcze wiekszy bezpiecznik (albo najpierw sprawdz jaki jest na kablu od radyjka i taki zamontuj, ewentualnie zobacz w instrukcji)

Xdrive

Koder

Opublikowano
Ciekawe rozwiazanie podpiąć cb pod pokrętło

Zle mnie zrozumiales - do kostki od swiateł (radio montowalem w poblizu wiec tam bylo naszypciej znalesc +12 po stacyjce).

Nie wpadl bym na pomysl podlaczac CB na właczniku od swiateł, to przeciez głupota :duh:

Swiatła mam zaprogramowane na opcje skandynawską, czyli swieca po stacyjce

Xdrive

Koder

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Przyczyną przepalania sie bezpiecznika we wtyczce była zduszona blaszka na wtyczce, ta ktora sie sama wdusza w momencie wkladania wtyczki do gniazdka zapalniczki. Odgiąłem ją tak jak musi być i jest teraz ok.