Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja betka ma kłopoty z paleniem.

mianowicie strasznie dłuuugo trzeba kręćić żeby odpaliła na ciepłym silniku. na zimnym natomiast trzeba grzać 2 razy żeby "normalnie" odpaliła.

słyszałem że to mankament tych silników, i ze istnieje jakieś urządzonko które sie montuje bodajże gdzieś do czujnika temp swiec żarowych który na ciepłym silniku je włącza na max temp.

dodam ze świece zostały wymienione wszystkie na nowe, problem jednak pozostał...

Opublikowano
szkoda pieniędzy , daj pierw sprawdzić łańcuch czy nie za bardzo już wyciągnięty no i czy akumulator masz sprawny no i czy rozrusznik kręci tak jak powinien (można dostać rozruszniki co prędzej kręcą lepsze to niż cuda z allegro)
Opublikowano
hmmm czyli kwalifikowałbyś łańcuch i rozrusznik w pierwszym rzędzie...no nic trza sie bedzie rozejrzeć:) dzieki za rade
Opublikowano

nie piszesz jaki przebieg i który rok

takie objawy to padnięta głowiczka pompy czyli sekcje tłoczące ale nim się to ruszy lepiej upewnić się że nie szfankuje coś innego

a cudo z allegro można zastąpić prostym elementem za 50 groszy i efekt będzie podobny

Opublikowano
Moja betka ma kłopoty z paleniem.

mianowicie strasznie dłuuugo trzeba kręćić żeby odpaliła na ciepłym silniku. na zimnym natomiast trzeba grzać 2 razy żeby "normalnie" odpaliła.

słyszałem że to mankament tych silników, i ze istnieje jakieś urządzonko które sie montuje bodajże gdzieś do czujnika temp swiec żarowych który na ciepłym silniku je włącza na max temp.

dodam ze świece zostały wymienione wszystkie na nowe, problem jednak pozostał...

Byc moze silnik pomalu nie ma kompresji - obys ty tego nie mial poszukaj na forum bo bylo tego duzo :) jest wszystko łasno opisane co i jak robic, sprawdzac :) :twisted2: dlatego ja boje sie uzywanych diesli moze mam jakies uprzedzenia albo cos - ale czy to benzyna czy diesel wina uszkodzonego silnika jest jedna - poprzedni własciciel :D

brokat_