Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie próbuję rozwiązać dalej swoja zagadkę. Chodzi o to że moje BMW E36 320i sedna z końcówki 92 roku ciężko się prowadzi. W koleinach lata mam opony 205/60/15 i teraz myślę nad zmiana sprężyn z przodu bo z tyłu już zmieniłem na utwardzone takie jak w oryginale ale utwardzone. Nie chcę obniżać auta tylko chcę aby się prowadziło jak BMW a nie jakiś fiat. Amorki mam nowe gazowe. Czuję że auto mi jakoś nie stabilni się prowadzi. W zawieszeniu nie mam luzów. Czy u was przód jest też miękki?? Bo u mnie jest dość miękki stoi wysoko ale jest miękki. Czy to może być już zużyta sprężyna.?? Czy sprężyny jak się zużywają to obniżają się czy też może być tak jak u mnie że auto stoi na wysokość ok. ale jest miękkie??? Na allegro znalazłem jakieś sprężyny od M3 za 200 zł czy one podejdą do mego samochodu??? Czy lepiej kupić nowe jakieś zamienniki???? I jeszcze jedno pytanie czy sprężyny mają wpływ na prowadzenie auta.?? I jak jest u was czy ugina sie BMW z łatwością?? ja myślę że BMW lubi bardziej twarde zawieszenie niż miękkie.
Opublikowano
Tuleje ok bo niedawno zmieniane na Lemfordera maglownica nie wiem jak ją można sprawdzić ale jak wejdę pod samochód i złapie za drążki kierownicze to nie ruszają sie. Na zgaszonym czy uruchomionym silniku jak poruszam kierownicą to tez nie widać żeby jakieś luzy były. Wiec myślę ze jest ok.