Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników forum oraz posiadaczy BM-ek :)

Posiadam BMW E46 2.0 TDi 1998r. w którym ostatnio pojawił mi się dziwny problem, rozwiązanie którego nie doszukałem się nigdzie :zalamany:

A mianowicie chodzi o to że bez przyczyny włączają mi się światła awaryjne w różnych losowych sytuacjach (zamykanie drzwi, włączenie wycieraczek, gwałtowne ruchy kierownicą, nawet uruchomienie silnika oraz przejechanie po nawet najmniejszej nierówności) i nie wiem jak mam to rozumieć ? Co może być przyczyną tego problemu ?

Dodam jeszcze że dosyć niedawno przejechałem po jakimś zwiarzaku (kot, zając lub cos takiego) kiedy wtargnał na jezdnię prosto pod lewe koło BMW - wtedy po raz pierwszy włączyły się awaryjne, potem nie miałem z nimi kłopotu przez kilka dni a teraz problem się strasznie nasilił ;/

Bardzo proszę o pomoc wszystkich doświadczonych użytkowników :)

Opublikowano

No nie wiem, nie znam się - chodziło mi o diesel'a z turbinką ;p

Co do porady to sprawdzałem już conieco przewody i nie znalazłem żadnej usterki ale sprawdzę ponownie ;] dzięki

Opublikowano

Niestety nie znalazłem żadnego uszkodzenia w przewodach ;/

A teraz ten problem się powtarza nawet przy wyłączonym silniku oraz wyjętym kluczyku ze stacyjki ;/

Dziś kiedy zgasiłem silnik i wysiadłem z auta to zamykając drzwi włączyłem te pechowe awaryjne i nie mogłem ich potem wyłączyć w żaden sposób - dopiero odłączenie akumulatora pomogło ;/ czy ten problem może mieć źródło np. przy uszkodzonym alarmie - dodam że żadnych dźwięków auto nie wydaje - tylko migają awaryjne...

• 6 lat później...
Opublikowano
nygus86 rozwiązałeś swój problem z tymi kierunkowskazami? Mam podobny problem ale zdarza się to tylko czasem przy zamknięciu zamków. U ciebie stawiałbym włącznik świateł awaryjnych podobno były wadliwe jednak u mnie sprawdzałem go i odłączałem i dalej to samo
Opublikowano
Witam , mam troszeczkę inny problem z moją BMW e46 320D 136 Km. Nie moge znaleźć przewodów do przełącznika awaryjnych i ryglowania drzwi :/ Wie ktoś gdzie mogę znaleźć przewody i którędy one idą bo nie chcę rozbierać całego środka samochodu aby znaleźć jeden kabelek :D