Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów troche poszperałem na forum i lipa nic takiego nie znalazłem mam taki problem.

Na dniach mam zamiar zamontować nowy szyberdach(tz sprawny) który kupiłem na allegro jest normalnie zamkniety i wyjęty z auta nie ma silniczka.

Chcę do niego założyć swój stary silniczek ktory mam w moim obecnym uszkodzonym szyberdachu,silniczek jest przestawiony w cały świat bo zachciało mi się nim bawić po wyjęciu z gniazda szyberdachu i teraz nie pametam jak był ustawony tz ta zembatka czerwona. :mad2:

Moje pytanie jak ustawić te położenia zębatek aby po zamontowaniu normalnie się dach odsunał/zamknął/uchylił do góry??? :modlitwa:

Silniczek mam taki jak na tej aukcji:

http://moto.allegro.pl/item361879999_silniczek_szyberdachu_bmw_e36_e_36_czesci.html

Proszę o jakąś rade zanim to zamontuje bo z doswiadczenia wiem że jak jest źle zamontowany silniczek to można połamać podzespoły szyberdachu np. te plastykowe prowadnice w szynach i bedzie [BAD]! :doh:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
poskladaj silniczek i podlacz do zasilania i przycisku. Normalnie silniczek zatrzymuje sie: odchylenie do gory, zamkniety, otwarty do tylu. Nas odchylony do gory z zamknietego trwa kilka sekund, natomiast otwarty z zamknietego az kilkanascie. Musisz sie pobawic teraz trzymajac caly czas na zalacz zeby wychwycicte trzy momenty. Najlepiej silniczek montowac w pozycji gdy szyber jest do gory. Tylko musisz zrobic odpowiednia szczeline. Bo na zamknietym raczje ciezko to dograc bo silniczek przez pewien czas pracuje a z szybrem nic sie nie dzieje. Ciezko to tak wytlumaczyc. Najproscie mi by to bylo zrobic samemu ;)

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
OK jak juz zrobie szczeline to silniczek ma byc ustawiony tak jak przy uchylonym szyberdachu czy minimalnie do przodu bo u mnie jak jest dach zamknięty i włącze go do góry na uchylenie to idzie i staje jak przycisne jeszcze raz przycisk do góry to jeszcze jakies 5mm sie podniesie i koniec już wiecej nie pójdzie nie wiem jak to wychwycić czy tylko do pierwszego zatrzymania i już montowac silniczek czy jak inaczej :?: :modlitwa:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955