Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem szczęśliwym posiadaczem e46Ci 318 2001 (1895cm2 120km). Ostatnio oglądałem jak ludzie bawią sie bmkami na youtube. I postanowiłem spróbować zerwać przyczepność by koła w miejscu po buksowały niezbyt inteligentne zajęcie ale raz postanowiłem ,ze spróbuje. Wyłączyłem kontrole trakcji i na wrzuciłem na obroty puściłem sprzęgło przytrzymując hamulec i gaz miałem na około 4,5 tys. koła sie nie obracały a sprzęgło tylko okrutnie zaśmierdziało... (na żwirze czy piachu bez problemu to idzie ale na asfalcie nie) Za mało mocy czy wymienić sprzęgło ?

Pozdrawiam Starved

Nałogowy wygniatacz asfaltu polskiego.
Opublikowano (edytowane)

wiesz... ma żwirze czy piachu to i rowerem obróci :lol:

a widziałes jakie maja silniki w tych bmw na youtube?? prawie zawsze z 2l nie schodza! a co do ciebie to jak to pierwszy raz robisz to sie nie dziw ze nie wychodzi! to nie ///Mpower! tu trzeba troche wprawy! ale osobiscie odradzam ci takie zabawy! masz jedna z najładniejszych karoserii BMW silnik tez niczego sobie lepiej wykorzystaj to na trasie a nie na bezsensownym upalaniu gumy!

POZDRO!

Edytowane przez krzysiek88333
Opublikowano
To jak już Ci tak na tym zależy to spróbuj bez hamulca: podkręć obroty i trzymając gaz puść nagle sprzęgło... :mrgreen:
:)
Opublikowano

Dziekuje wam za posty :)

Krzysiek88333 miło mi czytając to co napisales wersji Ci. Rzeczywiście na większości filmików jest opis silnika powyrzej 2.0l. I dam sobie z tym spokuj w mojej sytłącji. Moze jak nastempny bedzie z mocniejszym silnikiem to spróbuje. Ten kupiłem by mało palił i mało pali a nie by był super mocny.

Pozdrowienia z pomorza!

Nałogowy wygniatacz asfaltu polskiego.
Opublikowano
To jak już Ci tak na tym zależy to spróbuj bez hamulca: podkręć obroty i trzymając gaz puść nagle sprzęgło... :mrgreen:

Dokladnie , bez hamulca :D , skrec kola w lewo gaz w podloge i samo sie auto obroci, to zaleta napedu na tyl.