Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem nowy na forum i niestety już potrzebuje waszej pomocy. Mianowicie padł mi akumulator. Swoją drogą czy to normalne, bo bawiłem się pokładowymi gadżetami i radiem z 2-3 godziny bez odpalania motoru i następnego dnia po włączeniu radia wyświetlił mi się akumulator na komputerze i już się nie dało odpalić? Potem zaczęły mrygać awaryjne i nic się nie da włączyć. Czy można spróbować z kabli rozruchowych?? Czy można ładować normalnym prostownikiem i ile się powinien ładować żeby go odpalić?? Pozdrawiam
Opublikowano
witam oczywiście że możesz odpalać z kabli rozruchowych tylko musisz wiedzieć że tymi zwykłymi kablami z marketu buni nie odpalisz możesz ładować prostownikiem dopasowanym do pojemności akumulatora prostowniki z marketu zazwyczaj są do 60 ah prostownikiem możesz ładować nawet do 17 godz zresztą teraz prostowniki są bezpieczne
Opublikowano
A czy to normalne, że teraz mi mrygaja awaryjne?? I nie da się ich wyłączyć, dopiero po odpięciu klemy minusowej w bagażiku wszystko zgasło.
Opublikowano
Nie przejmuj sie, to normalne objawy w kazdym aucie przy zabawie multimediami bez wlaczania silnika. Po prostu sie rozladowal akumulator. Odpal go przez kable, a potem sie przejedź 40-50 km i bedzie ok.