Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

moja bejkapadla (E 46 150KM lift) na autostradzie przy 190km/h

zupelny spadek mocy.

zero bialego dymu- czyli nie turbina??!!

zero mocy po poniwnym odpaleniu... nawet gaśnie

metaliczny odglos- od razu wylaczylem silnik

spadek poziomu oleju!!!

co to jest?

jutro mechanik diagnozuje.. moze Wy wiecie co to jest?!

Opublikowano
Chyba właśnie turbina. Nie odpalaj jej bez potrzeby do czasu przyjazdu mechanika.
Opublikowano
Mi przy tych objawach tylko większej prędkości wywaliło głowicę,może być,że uszczelkę ci wypaliło jak nie rozbierzesz to sie nie dowiesz
Opublikowano
moja bejkapadla (E 46 150KM lift) na autostradzie przy 190km/h

No i po co to tak "gonisz" :) tym się jezdzi 80-100 km/h wyczyszczoną "wypucowaną" "wyglancowaną" z zasobem mocy pod machą jak by tak ktos Cie zdenerwował :) na drodze ;p

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

Opublikowano
Mi przy tych objawach tylko większej prędkości wywaliło głowicę,może być,że uszczelkę ci wypaliło jak nie rozbierzesz to sie nie dowiesz

wlasnie, mechanik stwierdzil to samo po odpaleniu na krotko auta- narazie nie zdarzyl jeszcze otworzyc silnika- zobaczymy co bedzie dalej ;(

z jakimi kosztami wiazala sie twoja naprawa?

z gory dzieki za info.

Opublikowano
No i po co to tak "gonisz" :) tym się jezdzi 80-100 km/h wyczyszczoną "wypucowaną" "wyglancowaną" z zasobem mocy pod machą jak by tak ktos Cie zdenerwował :) na drodze ;p

Kolego piękne słowa :) BRAWO :P

Opublikowano
z jakimi kosztami wiazala sie twoja naprawa?

Był to mój drugi samochód nisan 200sx więc koszty będą inne sprawdz najpierw co sie stało to będziemy liczyć

Opublikowano
Jesli nie wywalona głowica popatrzyłbym na intercoler lub/i przewody do niego dochodzące czy są szczelne a nie np przetarte przez pasek tylko wówczas strasznie kopci na czarno.
Opublikowano
Jesli nie wywalona głowica popatrzyłbym na intercoler lub/i przewody do niego dochodzące czy są szczelne a nie np przetarte przez pasek tylko wówczas strasznie kopci na czarno.

kopci na czarno, tylko jeszcze ten metalizujacy dzwiek przewalający sie w srodku.

moze sie zerwal tłok...

Po diagnozie napisze co sie stalo...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Taki metaliczny głos jest , gdy przepali uszczelke między cylindrami :|

Ale biały dym też powinien być bo najczęściej zachacza też o kanał wodny. W tym pypadku może olejowy jeśli dym jest czarny...

Ciekawe co w ogóle było przyczyną? Jakaś zła wcześniejsza naprawa?

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P