Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Już kiedyś pisałem tutaj na forum, czy możliwe iż mam utwardzone zawieszenie...Nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi...ale zmieniając opony na letnie sam sprawdziłem czemu moim BMW jeździ się jak taczką...Okazało się, że z tyłu mam sprężyny z czerwonymi kropkami...czyli twarde jak cholera...z przodu mam sprężyny z żółtymi kropkami...Teraz pytanie do Was szanowni koledzy: czy mógłbym zmienić sprężyny z tyłu na żółte(żebym miał bardziej miękkie zawieszenie), nie zmieniając amortyzatorów?Poza tym czy te czerwone sprężyny są krótsze niż żółte? Poradźcie mi coś :modlitwa: Pozdrawiam
Freude am fahren...
Opublikowano
niewiem jak sie maja kropki na sprezynach ale ja mam jakies czerwone cale i sa to sprezyny bardzo miekkie przeznaczone do jazdy konfortowej ale jest ok :cool2: :cool2: :cool2:
jedynakk
Opublikowano
niewiem jak sie maja kropki na sprezynach ale ja mam jakies czerwone cale i sa to sprezyny bardzo miekkie przeznaczone do jazdy konfortowej ale jest ok :cool2: :cool2: :cool2:

No a ja mam całe czarne, tylko z kropkami i te sprężyny są tragiczne...Na pewno ostre zakręty są dla mnie bezproblemowe, ale za to nie wiem co to komfort...

Freude am fahren...