Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Co prawda podobne tematy były już wałkowane, ale mnie zmiana tłumika interesuje z innych powodów niż większość...

Wiosna w pełni, w związku z tym czas pomyśleć nad ogarnięciem auta. Mój problem polega na tłumiku końcowym. Poza tym, że nie wygląda, to dudni, niczym 40-letni Star. Jeszcze gdyby dźwięk odzwierciedlał moc motoru, ale przy tych potężnych 102 kucach...

Już się zdecydowałem na fabryczny, tylko widzę, że coś tu jest nie tak z tymi tłumikami...

wg bmwfans czy realoem tłumik do e36 coupe powinien wyglądać tak:

http://img391.imageshack.us/img391/4311/181cv2.png

i jego numer katalogowy to 18101737652

natomiast wszystkie jakie maja na allegro i sprzedają jako właściwe do tego auta wyglądają tak:

http://img368.imageshack.us/img368/7199/3547110194vr4.jpg

a ich numer katalogowy to 18101723767 (którego notabene nie ma w realoem :? )

o co tu chodzi?

Czy taki też podejdzie? Bo już sam zgłupiałem i nie wiem :( Może ktoś z was wymieniał na fabryczny i wie czy ten drugi też jest ok... Przypomne silnik to 1,6 m43

Opublikowano
ten drugi co pokazałeś to z compacta :) wiem bo już nie raz sie jemu przyglądałem i nosze się z zamiarem wymiany.... podejrzewam że nie podejdzie do coupe bo bądź co bądź compact jest dużo krótrzy no chyba ze inaczej wygląda sprawa z katem ale moge się mylić. Koledzy napewno mnie poprawią jakby co. PZDR

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!

Opublikowano
kupiłem miesiąc temu na allegro tłumiki24.pl czy jakoś tak za 120zł, zamiennik do tego obejma ok 40-50zł jest ok do takiego powera wystarcza