Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam obecnie Navi 16:9 MK IV bez tunera TV...

Czy mozliwe jest dołożenie TV ?? (jakiego - są jakieś wersje tunerów TV ?? podobnie jak z radiem)

Czy są juz odpowiednie przewody / wtyczki.. ??

Co trzeba jeszcze dokupić poza samym tunerem ?? (np: jakaś antena wzmacniacz itp)

dzięki za odpowiedź..

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

Jak najbardziej jest możliwe - potrzeba tuner TV, wiązka rozbudowująca (oryginalnie na 100% nie ma), antena TV i kable do tej anteny.

Jakby co, to mam cały taki komplet ;) - ale to powinieneś wiedzieć, że mam takie rzeczy :P

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Jak najbardziej jest możliwe - potrzeba tuner TV, wiązka rozbudowująca (oryginalnie na 100% nie ma), antena TV i kable do tej anteny.

Jakby co, to mam cały taki komplet ;) - ale to powinieneś wiedzieć, że mam takie rzeczy :P

cool, jaka jest cena takiego modulu TV+ wiazek + montaz ? Odpo na priva prosze.

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

baner.gif.01835ac6b13a026299cdbad66eaa101f.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

Opublikowano

SEBAST ty jako spec od elektroniki w bmw będziesz napewno wiedział

W tunerze tv w e39 2002r przełączając programy można natrafić na program o nazwie AV.

co to jest ?

czy to znaczy że można pod ten kanał podłączyć zewnętrzne urządzenie typu ipod lub dvd???

gdzie to podłączyć ?

nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !
Opublikowano

Koszt zestawiku (dobieram całość do konkretnego modelu) - ok. 2300zł.

Z kostki tunera TV można sobie wyprowadzić wejście AV - trzeba zrobić lub klpić odpowiedni kabelek - z jednej strony musi mieć piny do kostki BMW, a z drugiej np. chinch.

Było o tym na forum parę razy i to bardzo niedawno. ;)

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

Gdzie oryginalnie znajduje się ten moduł tv i gdzie wyprowadzona jest antena? Mam u siebie moduł TV ale jakość obrazu jest kiepska na wszystkich odbieranych kanałach - może ja nie mam tej anteny?!

Opublikowano
Raczej masz ... najczęsciej powód jest taki : źle ustawiony kraj w ustawieniach TV - było o tym na forum wielokrotnie. Trzeba sobie ustawić kraj na Czechy (Czech Rep.). Jeżeli masz tak ustawione i słabo łapie, to daj znać, będziemy szukac dalej ... Oczywiście super cudów i obrazu się nie da uzyskać w każdych warunkach ...

Stronka