Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ET 45, ET 35 :?: To w końcu jakie ET mają te felgi :?:

Widzę że są szerokości 7 cali więc do E46 najbardziej zblizone do fabrycznego było by 45. Fabrycznie było 46,47.

Ciekawe jak to jest skonstruowane że jest zmienny rozstaw śrub :?: :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
nie wiem. Dzwoniłem i gosc mówi ze moze byc nawet et35 i takie by proponował. Ale wzór jak uwazasz??? mam czarna e46 ciemne szyby i ramki wokół szyb sa chromowane. Mysle mogłoby byc ciekawie.
Opublikowano
Ciekawe jak to jest skonstruowane że jest zmienny rozstaw śrub :?: :wink:

Zdziwiłbyś się jakie to proste :).

Po prostu otwory na śruby nie sa na sztywno w feldze, tylko w miejscach na otwory są pływające mimośrodowo tulejki z otworami na śruby. Od wewnątrz felgi są znaczniki pozwalające odpowiednio ustawić te tulejki. Ten patent (tak, to opatentowane przez TSW rozwiązanie) umożliwia regulację rozstawu śrub od 5x108 do 5x120 i nazywa się VariFit System.

Opublikowano

JA też myslę o tych felgach do mojej e36.. Z tego co wiem im wyzsze ET tym lepiej (ale max 47 do e36), a z tego co pytalem to maja np ET42 - takie w miare sensowne..

boje sie tych otworow plywajacych, czy to sie nie bedzie wyrabiac..

Opublikowano
kupiłem te felgi. Wygląda super pasuje jak ulał:) a regulowany rozstaw to piekna sprawa. Ja kupiłem et35 16" i mam opony 205/55. Polecam!!!
Opublikowano
Może zapodaj jakieś zdjęcia.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Powiem ci szczerze ze moze i 17" ładniejsza. Ale 16 daje rade i nie musze jeździc slalomem na naszych polskich drogach.zdjecia zapodam jak tylko zrobie.