Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wpisuję sobie nową mapę wtrysku do mojej sekwencji bo ostatnio robiłem regeneracje reduktora, zrobiłem już na nim z 500 km to powoli zaczyna się układać a że mapę miałem nie optymalną to zacząłem już lekko grzebać... niepokoi mnie tylko jedno... u mnie w tabeli mapy maksymalnym czasem wtrysku benzyny było 18 zmieniłem na 20... ale i tak mi się coś mało wydaje. 20 to dochodziło przy przegazówkach na postoju a ile jest przy ostrym depnięciu na autostradzie? Sprawdzał ktoś?

W moim sofcie niestety nie działa nagrywanie mapy bo sam bym sprawdził :(

Pozdrawiam

Opublikowano
u moje kolegi w 535 przy max obciazeniu na pb wedlug screena dochodzi do 22ms

Wielkie dzięki! Czyli dobrze że zmieniłem, pojeżdżę trochę na tej mapie i jeszcze potem rozciągnę ciut. Aha, to o czym mówisz to oczywiście czas wtrysku benzyny na benzynie a nie benzyny na gazie?

A pamiętasz kiedy to wyszło? Bo wydaje mi się że teoretycznie powinno przy obrotach max momentu (4000 rpm) i jak największym stałym obciążeniu (czyli np jazda z gazem w podłogę jakieś 120 km/h na 3-ce :)).

BTW. jaki czas wtrysku daje sterownik sekwencji dla czasu wtrysku np. 25ms jeśli ma mapę tylko do 18ms? Czy daje taki czas jak dla 18ms czy może próbuje dorobić fragment mapy na podstawie punktów które już ma?

BTW. jakie polecacie minimum mapy? Ja mam aktualnie 2.0... to chyba ciut za mało?

Pozdrawiam

Opublikowano

oczywiscie benzyny na benzynie ...

musisz jeszcze poczytac o instalacjach sekwencyjnych - nie mozna okreslic jaki bedzie czas wtrysku gazu w stosunku do Pb - ma na niego wplyw - czas wtrysku pb , temp gazu , cisnienie gazy , srednica dysz , sondy itp