Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

Mam pytanie gdy auto przy mocniejszym wcisnieciu gazu na zimnym silniku puszcza tzw. bąka z dymu o czym to swiadczy, czy to norma? Szukam auta i gosc mi cos takiego powiedział jak pytałem o dymienie, na ciepłym podobno to nie występuje. PZDR

Opublikowano
Nikt nic nie wie, zależy mi gdyż auto ma mały orginalny przebieg, stan wydaje sie naprawde dobry ale auto jest 750 km od mojego miasta tak wiec nie chciałbym jechać na marne.
Opublikowano

Nie napisałes jaki kolor ma ten dym. Diesel, ogólnie to zawszse jak się go depnie to pusci czarnego dymka. Bierze się to z tąd ze do cylindra dostaje się wiecej paliwa niż jest w stanie skutecznie spalić. Gorzej jak na zimno zadymi na niebiesko, wtedy bedzie to oznaczać że gdzies dostaje się olej, i póki jest jeszcze silnik zimny to kata tego nie przepali, natomiast potem wyłapuje go katalizator.

Napisz cos więcej, przyczyn dymienia na czarno moze być sporo. Nie wszystkie będą świadczyły o agonii silnika, o ile w ogóle.

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano

Witam

Własnie zadałem włascicielowi pytanie mailem, czekam na odpowiedz. Facet jest ze... Szczecina, niezły zbieg okoliczności. :D Może mogłbyś ją zobaczyć :worried: przy okazji??? Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie tematem

Opublikowano

Nie mówie nie, tylko od razu mówie że za eksperta się nie uważam.

A gdzie stoi, bo może już widziałem?

Nie jestem pewien czy ona nadal stoi ale w płoni koło giełdy stoi jedna czarna 530D ale malowana do okoła łącznie z dachem

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.