Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam kolejny problem z moim BMW. Mam klimatyzacje dwustrefową. samochód kupiłem w październiku ubiegłego roku i zima pojawił mi się problem z zaparowanymi szybami. próbowałem już kilka sposobów ustawiania klimy i tego jak ciepłe powietrze jest dostarczane do kabiny(chodzi o nawiew na twarz i tylko na przednia szybę). pomimo włączonego nawiewu szyby zima ciągle były zaparowane. mój tata miał 730 i nie miał tego problemu. czy ktoś może mi pomóc? :D
Opublikowano
Witam mam kolejny problem z moim BMW. Mam klimatyzacje dwustrefową. samochód kupiłem w październiku ubiegłego roku i zima pojawił mi się problem z zaparowanymi szybami. próbowałem już kilka sposobów ustawiania klimy i tego jak ciepłe powietrze jest dostarczane do kabiny(chodzi o nawiew na twarz i tylko na przednia szybę). pomimo włączonego nawiewu szyby zima ciągle były zaparowane. mój tata miał 730 i nie miał tego problemu. czy ktoś może mi pomóc? :D

Johny, czy mi się wydaje, czy Ty nie korzystasz z wyszukiwarki? :norty: :twisted: Przecież to było... ;)

Nie ubywa Ci płynu w chłodnicy? Sprawdź czy nagrzewnica nie cieknie, sprawdź filtry kabinowe, nie masz mokrych dywaników, jak podłoga (chodzi mi czy rudej nie ma), umyj szyby. Tak na prędce, to chyba tyle.

Opublikowano
Płyn jest ok ciągle na tym samym poziomie dywaniki i tapierka jakakolwiek w samochodzie suche a szyby myje prawie co tydzień. a te filtry gdzie dokładnie się znajdują w kabinie? pytałem już kilku szpeców i żaden z nich nie wie co jest z tymi cholernymi szybami.
Opublikowano
Filtry są w podszybiu i za schowkiem (no, w okolicach ;) ). Zależnie od tego, czy masz klimę, czy nie. W dziale "Zrób to sam" (Bodajże), jest opis jak je zmienić. Tak podejrzewam, że możesz je, albo któryś mieć zabity kurzem. :think: Jeśli to nie to, to pomyślimy dalej. Ja mam podobny problem, teraz dobrałem się do filtrów w podszybiu - jaki rezultat, jakoś nie bardzo. Szukam dalej. :mad2: