Skocz do zawartości

Parowanie szyb w nętrzu pomimo włączonej klimy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam kolejny problem z moim BMW. Mam klimatyzacje dwustrefową. samochód kupiłem w październiku ubiegłego roku i zima pojawił mi się problem z zaparowanymi szybami. próbowałem już kilka sposobów ustawiania klimy i tego jak ciepłe powietrze jest dostarczane do kabiny(chodzi o nawiew na twarz i tylko na przednia szybę). pomimo włączonego nawiewu szyby zima ciągle były zaparowane. mój tata miał 730 i nie miał tego problemu. czy ktoś może mi pomóc? :D
Opublikowano
Witam mam kolejny problem z moim BMW. Mam klimatyzacje dwustrefową. samochód kupiłem w październiku ubiegłego roku i zima pojawił mi się problem z zaparowanymi szybami. próbowałem już kilka sposobów ustawiania klimy i tego jak ciepłe powietrze jest dostarczane do kabiny(chodzi o nawiew na twarz i tylko na przednia szybę). pomimo włączonego nawiewu szyby zima ciągle były zaparowane. mój tata miał 730 i nie miał tego problemu. czy ktoś może mi pomóc? :D

Johny, czy mi się wydaje, czy Ty nie korzystasz z wyszukiwarki? :norty: :twisted: Przecież to było... ;)

Nie ubywa Ci płynu w chłodnicy? Sprawdź czy nagrzewnica nie cieknie, sprawdź filtry kabinowe, nie masz mokrych dywaników, jak podłoga (chodzi mi czy rudej nie ma), umyj szyby. Tak na prędce, to chyba tyle.

Opublikowano
  • Autor
Płyn jest ok ciągle na tym samym poziomie dywaniki i tapierka jakakolwiek w samochodzie suche a szyby myje prawie co tydzień. a te filtry gdzie dokładnie się znajdują w kabinie? pytałem już kilku szpeców i żaden z nich nie wie co jest z tymi cholernymi szybami.
Opublikowano
Filtry są w podszybiu i za schowkiem (no, w okolicach ;) ). Zależnie od tego, czy masz klimę, czy nie. W dziale "Zrób to sam" (Bodajże), jest opis jak je zmienić. Tak podejrzewam, że możesz je, albo któryś mieć zabity kurzem. :think: Jeśli to nie to, to pomyślimy dalej. Ja mam podobny problem, teraz dobrałem się do filtrów w podszybiu - jaki rezultat, jakoś nie bardzo. Szukam dalej. :mad2: