Skocz do zawartości

ślizganie się sprzęgła :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie

Jestem tu nowy i na poczatku chcialbym powitac i przywitac sie z wszytskimi forumowiczami i milosnikami BMW :D

A oto opis mojego problemu - BMW E 30 rok 90 2,4 TD zakupiony przed 3 dniami - wszytsko super wspaniale pelne zadowolenie - lecz pojawil sie problem - przed zakupem sprzedawca wymienial przez serwis BMW spzreglo , docisk , tarcza - caly komplet - i tu tkwi problem - przy dodanu gazu ( obojetnie jaki bieg ) gwaltownie zaczyna sie slizganie - silnik dostaje obroty ale brak przyspieszenie - po jakims czasie zaskakuje i jest oki lub musze lekko puscic pedal gazu - jesli dodaje gazu spokojnie nie ma z tym problemu samochod jedzie :cry: - wszytsko jest niby na gwarancji - ale twierdza ze wszytsko jest oki - ze po okolo 500 - 1000km wszytsko sie ulozy i bedzie oki - ze napewno dostala sie tam troche WD 40 lub smaru ? :( i przjdzie i koniec rozmowy z nimi - rozmawialem z swoim mechanikiem i mowi ze po takiej wymianie nie ma prwa sie nic slizgac - co zrobic ?, co moze byc przyczyna ?jaka zalatwic sprawe jesli serwis twierdz ze jest wszytsko ok ?

dzieki i pozdr

Opublikowano
mam to samo w e36 coupe z tym przyspieszeniem tyle tylko ze mi mowia ze to sonda lambda tez moze byc winna tak jak sprzeglo...najlepiej jedz na komp pokazrze czy sonda
Opublikowano
mam to samo w e36 coupe z tym przyspieszeniem tyle tylko ze mi mowia ze to sonda lambda tez moze byc winna tak jak sprzeglo...najlepiej jedz na komp pokazrze czy sonda

:mad2: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted2: :twisted2: :twisted2:

sorry..ale nie mogłem sie powstrzymać

Opublikowano
  • Autor

witam

To jak znajdzie sie ktos kto pomoze lub cos popowie - ale powaznie

pozdr

Opublikowano
witaj miałem podobny problem tylko że ja spaliłem sprzęgło tzn jedna z okładzin tarczy zdarła sie do zera i wymieniłem samą tarcze i niby wszystko powinno być ok lecz nie było bo docisk był przegrzany i spreżyna (słoneczko) nie miała siły docisnąć tarczy i sie ślizgało jeżdziłem tak troche ale to nie była jazda i wymieniłem cały komplet i jest ok a co do tego "trochę smaru lub wd 40 to jest kompletna bzdura bo jesli sie sprzegloślizga to występuja tam takie temperatury ze wytopi sie to wszysko i u ciebie może byc to samo czyli założyli nowa tarcze na stary docisk i jest [BAD] jak to sie mówi a co do tego pewnie masz dokumenty na wymianę całego sprzegła to ja nie był bym pewien bo jak sam czegoś nie zrobie to nigdy nie bede pewien i nie wierze żadnym mechanikom czy serwisom bo oni opieraja sie tylko na komputerach a tak wogóle co ma komputer do sprzęgła :mad2: ps w ropniaku nie ma sondy lambda pozdrawiam mój 318tds 95 rok
przedni napęd jest dla dziewczyn...