Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam kilka pytan

1 to odnosnie klapek od nawiewu na twarz, przy ich pierwszym otwarciu slychac delikatny stuk potem juz za

kazdym razem jest dobrze i to wystepuje tylko przy klapkach od nawiewu na twarz. Czy da sie z tym cos zrobic ??

2 To na jakim poziomie utrzymujecie poziom oleju na bagnecie ?? tzn tam sa 2 wcięcia na nim i czy lepiej jak jest maxymalnie przy tym wcieciu gornym czy troche mniej ?? A tak pozatym zbliza mi sie zmiana oleju ile bede potrzebowal oleju ?? slyszalem ze cos okolo 6 litrow wchodzi do 320 I ???

3 Kolejne moje pytanie to co moze byc przyczyna tego ze nie kiedy przy predkosci tak ok 140 km/h zaczyna mi trześc buda i jest to mocne trzesienie. Zaoobserwowalem ze gdy popada deszcz to nastepuje to wczesniej tak juz od 110km/h...i nie dzieje sie to za kazdym razem, zalezy od drogi ... najczesciej to pojawia sie przy lekkim odchyleniu kierownicy w lewo... Kolejna rzecza ktora zaoobserwowalem to to ze jak mam pasazerow w samochodzie to raczej sie nie zdarza... Co prawda mam felgi 17 z oponami 225/45 ale wywarzylem kilkakrotnie i nie pomoglo, przelozylem nawet na zimowki continetala ktore byly na felgach stalowych 15 i tez swiezo wywarzone ale wciaz to wystepowalo tylko nieco mniej silnie...Moze ktos cos doradzi ???

4 Ostatnie pytanie to do posiadaczy tuby/skrzyni w coupe, otoz bagaznik jest mocno szczelny i ile watt powinien miec sprzet zeby mozna bylo troche basu posluchac w aucie ?? dodam ze nie chcialbym robic dziur z tyłu w półce czy tez wywalac glosniki, badz jezdzic z odchylona kanapą ??? :)

Z gory dzieki za kazda odpowiedz!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli chodzi o oklej to ja staram sie zawsze utrzymywac stan na poziomie 1-2 mm od gornej kreski. Oleju wchodzi 6.5 litra a zeby bylo max (pod gorna kreske) to musisz wlac 7 litrow (ja tak przynajmniej mam).

:shock: powyzej gornej?? uszczelniacze ci pojde przez to!! olej to zawsze w polowie miedzy dolna a gorna krecha

Opublikowano
z tymi oponami to sobie daj spokoj i sprawdz czy nie masz luzow na sworzniach zewnetrznych na wahaczu z przodua jak tak to wymien

http://www.rookers.pl

Ulica to nie tor wyścigowy, tutaj nie ma znaczenia kto będzie pierwszy ...