Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za ok. 6-10 miesiecy zamierzam kupic BMW e39 z konca produkcji (02-03) lub kolejny model 5. do 85.000zł odliczajac koszty leasingu lub kredytu.

Wg. was ktory bardziej oplaca sie kupic?? dodam ze mam zamiar nim pojezdzic ok 5-7 lat.

Po za tym nie chce zeby mi go ukradli (podobno e60) sa chodliwe

I pytanie istoty prawnej.

Jaka forme finansowania lepiej wybrac? leasing czy kredyt? jak sprawa wyglada z autami sprowadzonymi z niemiec??

Jaka firme leasingowa ewentualnie byscie polecili?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Też to będę przerabiał. Leasing wychodzi drożej, ale wszystko zależy jakie masz przychody, czy jesteś płatnikiem vat. Jeśli tak, to leasing jest wygodny, bo vat odliczasz, relatywnie tanie ubezpieczenie OC/AC. Jeśli jestes na ryczałcie to tylko kredyt. Z zagranicy do samochodu musisz przewidzieć podatek akcyzowy tak w kredycie jak w leasingu. Ja biorę kredyt, a raczej pozyczkę hipoteczną, bo jadąc do DE muszę mieć gotówkę, niestety akcyza mnie przeraża, a zwrot po pół roku jak się uda jest zenujący :duh:
Opublikowano

jestem płatnikiem vat, i rozliczam sie na zasadach ogolnych.

Własnie z tego powdu co napisales ze trzeba mic gotowke autka poszukuje w pl, zastanawiam sie tez nad nowym peugeotem partnerem tepee, jako ze ma to byc auto do pracy- wół roboczy a jednak szkoda by mi bylo brac do tego bunie. Bunia dla mnie jest czyms szczegolnym wiec jak cos to bym na weekenowe wypady :clap: