Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wskazniktemperatury zatrzymuje sie za niebieskim polem.

Pytanko- Jak sprawdzic czujnik temperatury wskaznik temperatury,zeby wykluczyc jedno albo drugie?

Pompa wodna nowa ,termostat nowy.

Fachura mowi.ze winne moga byc akumulatorki podtrzymujace bo nie moze tez skasowac inspekcji.Poradzcie.

pozdrawiam

Opublikowano
najprosciej to podpiac sie do kompa jak silnik jest goracy i sprawdzic jakie sa odczyty temperatury, jak nominalne a wskaźnik pokazuje inaczej to sprawa w miare jasna, choć moze niecalkiem. U mnie od samego poczatku wskazowka zaczyna prace od polowy skali idzie do czerwonego i spada do niebieskiego i juz pokazuje dobrze. Także inspekcji nie moge skasować. Zaproponował mi ze za 150 zł usunie usterke w zegarach. Narazie nie skorzystałem bo swicaca inspekcja przez 30 seknd i poczatkowe zle wskazania temperatury (jezeli wiem o tym) nie robia mi duzej roznicy, a 150 zl wole wydac na istotniejsze rzeczy 8)

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
siemka.mam podobny problem[e30 is],na rozgrzanym silniku wskazowka temp.skacze od srodkowej kreski na czerwone pole lub troche przed ,w strachu przed przegrzaniem wlanczam dmuchawe wtedy norma lub lekko nie dogrzany.termostat mam nowy,plyn chlodnica ok.jak czujnik to gdzie sie on znajduje i jak go sprawdzic?z gory wielkie dzieki
Opublikowano
Sprawdź czujnik, są dwa w głowicy, wykręć go i podepnij wtyczkę, przekręć kluczyk w pozycje zapłon i włóż końcówkę czujnika do gorącej wody, jak dalej się bedzie tylko trochę wychylać lub wogóle tzn. że jest do wymiany, mi wychylał się tylko jakieś 3mm, za używany dałem 20zł i jest ok.
Opublikowano

A jezeli po wlozeniu do goracej wody wskaznik nie zareaguje to

i tak nic dalej nie bede wiedzial :!: Bo byc moze padniety jest wskaznik.

pozdrawiam :(

Opublikowano
A jezeli po wlozeniu do goracej wody wskaznik nie zareaguje to

i tak nic dalej nie bede wiedzial :!: Bo byc moze padniety jest wskaznik.

pozdrawiam :(

Zrób test zegarów to będziesz wiedział czy to wskaźnik.

Opublikowano
To zewrzyj na krótko, wskazówka powinna pójść na maksymalne położenie, jeśli tak się stanie to więc czujnik padnięty, a jeśli się nie wychyli to wskaźnik.