Skocz do zawartości

przepływomierz od 1.8 do 1.6 czy pasuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam mam E36 i skończył mi się przepływomierz a kupiłem za okazyjną cenę przepływkę od silnika 1.8 czy jak ją założę to będzoe wszystko grało chodzi mi o to czy nie będzie bujał obrotami itd bo ten od 1.8 ma większą średnicę wylotu niż ten od 1.8 więc musze przerobić dolot a większa średnica wylotu jest o koło 5 mm więc ma większą przepustowość powietrza.

wtyczki normalnie pasują

a dodam że jeżdżę na komputerze od 1.8 plis chip więc nie powinno mieć znaczenia czy przepływka jest od 1.6 czy 1.8 a wręcz ta druga powinna być lepsza ona ma końcówkę ...134 a oryginał to 201

Edytowane przez GRACUS7
Opublikowano

jaka tam pojemność??? przecież 1.6 i 1.8 to są te same silniki mają te same głowice rozrząd i tłoki tylko skok tłoka troszkę większy na każdy cylinder po 50ml więcej a co to jest 50tka ?

kolektor dolotowy taki sam rura gumowa ma taką samą średnicę

więc nie ma aż takiej wielkiej zmiany a 1. i 1.8 jeżdżą tak samo na zamienionych komputerach bez widocznej różnicy na krótszą metę...