Skocz do zawartości

Prosze o szybką pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam BMW 320i e36. Mam problem z el otwierami szybami a dokladnie prawa przodnia nie chce sie zamknac ani otworzyc jest otwarta na pól i nie jezdze z nia bo dopiero za 2 tygodni maja przyslac silniczek do szyb a ja bardzo potrzebuje samochodu jak je zamknac bez koniecznosci czekania(zebym pojezdzil te 2 tygodznie ze zamknietymi szybami bo otwrtym deszcz pada i nie da sie jezdzic po naleje do samochodu). Prosze o szybka pomoc jak je zamknac recznie. Prosze!!!!!Byl temat o problemach z szybami ale ja mam tylko z jedna a tam z wszystkimi oraz z szyberdachem wiecej nie widzialem podobnych tematów.
Opublikowano

Kolego... no to chyba musisz rozebrać boczek na drzwiach i jakos recznie ją dociagnać, a jak bedzie trzymał silniczek to trzeba go odkrecic.

a moze gdzieś Ci uszczelka złapała... bez rozbiórki i tak tego nie dojdziesz. Dziwie sie ze jeszcze tego nie zrobiłeś bo to zadna filozofia. co to jest Compact, Sedan czy Coupe? W sedanie i coupe sciagasz pod raczka dwie zaslepki i odkrecasz dwa Torxy. Wyciagasz osłone klamki pchajac ja do przodu, i delikatnie rozszcepiasz boczek od drzwi - jest na spinkach w które warto na przyszłosc sie wyposazyć. odpinasz kabelek o glosnika i juz masz dostep do mechanizmu.

Sprzedam felgi aluminiowe 15"