Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Mam w sumie dość banalne pytanka ale tylko dla tych co znają na nie odpowiedź. Otóż do czego służy pokrętło umiejscowione po lewej stronie radia z oznaczonymi dwoma odwróconymi od siebie rombami, i do czego służy przycisk między klawiszami od opuszczania szyb w modely E32 88r.Dzięki z góry za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

TOMEK[E32]730
Opublikowano

Przycisk po miedzy tymi do opuszczania szyb sluzy do blokowania szyb tylnich, tzn. blokujesz zeby Ci sie dzieci z tylu nie bawily i nie otwieraly okien. Po jego wcisnieciu opuszczanie tylnich szyb mozliwe jest tylko przyciskami kierowcy a niemozliwe przyciskami w tylnich drzwiach.

Co do tego drugiego przycisku to nie bardzo zrozumialem, czy chodzi Ci o pokretlo w radiu, czy obok radia?

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano
730"]Chodzi mi o pokrętło które znajduje się obok radia po lewej stronie

Po lewej stronie znajduje sie pokretlo do regulacji wysokosci swiecenia reflektorow przednich.

Opublikowano
No widzisz już myślałem że chodzi o światła i prawie dałem spokój ale twoja fotka pokazała że to nie to. Moje pokrętło (nie mam niestety fotki) znajduje się tam gdzie u Ciebie ta dioda koło radia. Jeśli znajduje się w pozyji neutralnej można ją przekręcać w górę i w dół a oznaczenia to u góry i na dole odwrócone trapezy (sory napisałem romby).No i weź pod uwagę że mój model jest starszy.
TOMEK[E32]730
Opublikowano
A to przykro mi ale nie pomoge :?

Opublikowano

Rzeczywiście, na rysunkach w instrukcji obsługi występuje takie pokrętło, ale w mojej instrukcji nigdzie nie ma opisu, do czego służy.

Rzuciłem okiem na fotki starszych modeli - jest coś takiego....

Może to sterowanie radiem przód - tył ???

W każdym razie raczej nie sterowanie roletą tylnej szyby - przycisk mieścił się na konsoli za hamulcem ręcznym.

Opublikowano

FADER

Przekręcasz odpowiednio w prawo w lewo - regulujesz balans pomiedzy przodem a tyłem. Gdy wyciągniesz tą gałkę lekko - możesz wyregulować barwę tonów niskie i wysokie częstotliwości...

Jaśniej juz się nie da. Jeśli jednak dalej nie czaisz, to pytaj śmiało :)

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
dzięki za pomoc , też myślę że to będzie regulacja radiem przód- tył choć narazie tego nie sprawdzę bo chwilowo nie mam radyjka. Dzięki ... Pozdrawiam.
TOMEK[E32]730
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Potwierdzam - regulacja radia (fader lub balance - były dwie wersje).
Kai