Skocz do zawartości

...gdy postoji strzela w kolektor..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
taka sprawa gdy odpalam rano autko nie chce jechac strzela w kolektor na obroty sie nie che wkrecac przejade jakims cudem troche wskoczy gaz i jedzie jest ok jak przeloncze na benzyne potem to tez jest ok ale gdy go zgasze postoji troche znow to samo strzela nie chce jechac jaki powod swiece ?? a co moze byc jeszcze moze je zalewac
Opublikowano

do sprawdzenia caly uklad zaplony, zaczalbym od wymiany swiec, sprawdzil cewki, w wiekszosci przypadkow, wlasnie to jest przyczyna, w skrajnych przewody, sonda, regulacja...

po tych wystarzalach nie zapomnij sprawdzic szczelnosci, bo moglo sie cos roz... szczelnic ;)

Pozdrawiam
Opublikowano
W mojej bylej w34 tez tak mialem nie chcial jezdzic na bezynce...ale czasenm cos sie odmulalo i chodzila jak burza...kolego prawdopodobnie masz zapieczony wtrysk moze nawet nie jeden lub jakis syfek sie z baku dostal jak bylo malo paliwa, moze tez pompa daje male cisnienie..warto sprawdzic silniczek krokowy a jaki masz gaz sekwencja czy zwykly?? moze tez cos sie dziac z przepływka no i b.wazne CEWKI nie moga miec przebicia

Czerwna bo??...bo szybsza xD

http://www.ctr.pl www.kamery.pl

Opublikowano
ja pozbyłem sie strzałów :D, świece mam dobre, cewki, czasami strzelał, a teraz nigdy .... a przestałem jeździć na gazie, przyanjmniej teraz czuć że silniczek żyje a nie zapycha sie i muli :D