Skocz do zawartości

nawiew pytanie ? czy tak powinno być ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Wczoraj zaobserwowałem dziwny objaw z nawiewami :

- na zewnatrz 11 stopni

- w srodku ustawione na panelu 21 stopni

- nadmuch ustawiony tylko na twarz

- pokretlo na srodkowym nawiewie ustawione na 3 kropki niebieskie

- klima wylanczona

a to mu wieje delikatnie cieplym powietrzem z srodkowego nawiewu. Z bocznych jest bardziej zimne. Jak temperature zmniejszylem do 16 stopni to juz lecialo zimne.

I moje pytanie jest takie czy jak mam ustawione 3 kropki niebieskie to cieple powietrze nie powinno wogole w zaleznosci od temperatury ? mam cos schrzanione ?

pozdrawiam

Edytowane przez albizkit
Opublikowano

teraz zaobserwowałem ze jak mam na 3 kropi niebieskie ustawione i klime na 21 stopni (na zew. 14) i ustawione tylko na twarz to z bocznych nawiewow leci zimne , a ze srodkowych wyraznie cieplejsze.

Dodam tylko ze jak wlacze klime to z obu leci rownie zimne .

Czy jak sa 3 kropki to powinno leciec tylko zimne powietrze , nie zaleznie od temperatury ?

Opublikowano
Koledzy możecie się wypowiedzieć :modlitwa: :modlitwa:

No kolego na poczatek podjedz na kompa (GT1) i sprawdz czy klima nie lapie błedów. Na kompie mozesz tez pobawic sie w zamykanie otwieranie wszystkich klap, sprawdzenie temperatur, czasu i % otwarcia zaworow, w sumie wszystcko co moze wplywac na prace klimy i ogrzewania. Stawiam ze ktorys silniczek padł

Xdrive

Koder

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie pisz pod sobą jak chcesz coś dodać zanim ktoś odpowiedział edytuj swój post zmień lub dodaj wypowiedź

Wybacz, nastepym razem bede o tym pamietam.

Pozdr