Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem w mojej 530 d polega na braku reakcji po wciśnieciu pedału gazu.a minowicie chodzi o ok 2-3 sekundy nic sie nie dzieje po czym zachyna ciągnąć,bez znaczenia na którym biegu.byłem u mechanika, był zapchany jakiś kanalik na kolektorze wydechowym.dokładnie nie wiem.po wyczyszczeniu było jak kiedyś, czyli od delikatnego nawet wciśnięcia gazu szła do przodu.Niestety na drugi dzień znowu to samo.czy ktoś wie czy spowodowane jest to ze zapycha cie ten kanalik na kolektorze.czy może to jakaś inna przyczyna może być??? :cry2:

Opublikowano
No ale na diagnostyce komputerowej podobno nic im nie wykazało,tzn żadnych błędów.wiec , może to nie przepływka tylko coś sie tam zapycha.zresztą od jakiegoś czasu silnik dziwnie buczy
Opublikowano
No ale na diagnostyce komputerowej podobno nic im nie wykazało,tzn żadnych błędów.wiec , może to nie przepływka tylko coś sie tam zapycha.zresztą od jakiegoś czasu silnik dziwnie buczy

to ze nie wykazuje bledow na kompie nie znaczy ze przeplywka jest ok - moze dawac zle parametry itd ale dzialac wiec komputer "mysli" ze jest sprawna, proponowalbym zdobyc od kogos dobra przeplywke i przejechac sie na niej czy jest odczuwalna roznica ....

pozdr

Opublikowano

Tylko co z tym kanalikiem w kolektorze ,bo po przeczyszczeniu było chwile dobrze.no i te buczenie.czy przepływka powoduje buczenie w silniku,czy może zapchał sie katalizator

pzdr.