Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam E60 sprowadzoną z Niemiec i jak wiadomo jest cos takiego jak przycisk SOS

I moje pytanie brzmi: jak to działa i czy działa w Polsce , czy trzeba zmienić numery telefonów w ustawieniach komunikacji ?

Pozdr

Opublikowano
jesli masz auto wyposazone w telefon to po wcisnieciu tego przycisku polaczysz sie z policja . Ja dzis uzylem tego przycisku ( wlasciwie kolega ) i polaczylo mnie z policja. Nie wiem tylko jak w trakcie nawiazywania polaczenia zrezygnowac z polaczenia. Probowalem wszystkiego i nic to nie dalo dopiero jak policjant sie rozlaczyl to sie wylaczylo.
Opublikowano

Witam

A auto masz krajowe czy sprowadzone?

Z tego co piszesz wynika że dzwoni chyba na 112 jednak

A z tymi numerami to chodzi mi o numery które można wpisać w I Drivie menu komunikacja jako BMW service i coś tam jeszcze

Opublikowano
Hmm dobrze wiedzieć ja jeszcze nie próbowałem. Ale z tego co czytałem to na ekranie powinna pojawić się możliwość odwołania tego (masz 5 sekund na to).
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przycisk laczy ze 112.

Na ekranie pojawia sie odliczanie czy aby na pewno sie polaczyc.

Dodatkowo pojawiaja sie wspolrzedne geograficzne.

Rozlaczyc mozna przyciskiem telefonu.

Mnie ciekawi cos innego. Okazuje sie bowiem ze samochod ma wbudowany telefon, bo dziala niezaleznie od mojej komorki. pytanie tylko gdzie jest ten telefon i czy mozna tam zaladowac karte sim? W innym poscie pisalem o BMW online, czyli o polaczeniu z internetem, i pomimo polaczenia z komorka przez bluetooth, nie laczy sie z netem i wywala komunikat ze nie ma karty sim. czy ktos sie orientuje gdzie jest gniazdo na karte sim?

Opublikowano

Gniazdo na kartę sim masz w schowku podłokietnika. Po otwirzeniu pokrywy jest z tyłu taka szczelina z wyciąganym małym elementem w który wkłada się kartę sim. Od razu powiem że niektóre karty wogóle nie współpracuja z telefonem. Ja najpierw próbowałem z Play ale ta nie działa (chyba jest za nowa) w końcu kupiłem kartę pre paid w orange i ta jest ok. Ciekawostka jest taka że na wyświetlaczu telefonu jest napis Idea :|

Numery serwisu BMW może wprowadzić jedynie serwis - np. podczas wizyty w tymże.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Niestety nie posiadam tego gniazda i dlatego pytam. Probowalem znalezc pdfa ktorego kiedys widzialem ale nie moge :/ tak czy siak, to co bylo na tym pdfie u mnie nie istnieje :/ i co teraz?
Opublikowano
Niestety nie posiadam tego gniazda i dlatego pytam. Probowalem znalezc pdfa ktorego kiedys widzialem ale nie moge :/ tak czy siak, to co bylo na tym pdfie u mnie nie istnieje :/ i co teraz?

To jakto masz telefon bmw a nie ma gniazda sim? Albo masz tylko bluetooth i telefon dołożony na sztukę albo nie wiem. Mogę Ci zdrobić zdjęcie tego miejsca na kartę sim.

Opublikowano

Jeromer, paracowi chodzi o to ze samochód niezależnie od jego komórki łączy się ze 112.

Z numerami alarmowymi jest tak, że niezależnie czy masz zasięg, sieci czy nawet kartę SIM, a masz aparat telefoniczny możesz wykonać połączenie na tel. alarmowy i chyba przycisk SOS dział na tej zasadzie.

• 1 rok później...
Opublikowano
W ramach informacji. Mój moduł znajduje się w bagażniku. Tam umieściłem karte Play'a (prepaid - po załadowaniu kwotą 30zł karta jest aktywna przez 365 dni). Co ciekawe, moża teraz dzwonić do mnie na kartę Play.Wszystko fajnie śmiga. Natomiast, ja wykonać rozmowy z karty Play nie mogę, nie licząc rozmów z przypisanymi numerami serwisowymi (u mnie to są numery włoskie i niemieckie-sprawdzone, można się dodzwonić). Jeżeli podłączę swój telefon przez bluetooth, traktowany jest nadrzędnie i wtedy przychodzi rozmowa na telefon połączony porzez BT. Ciekawy bajer. Udało mi się zmienić softwerowo tylko numer serwisu na polski (dostępny w zakładce BMW Assist.), działa! Próbowałem pobrać dane on-line BMW przez kartę Play-nie działa (wykupiłem pakiet danych 100MB). W zakładce "Wybór danych połączenia",otrzymuję komunikat: "Wybieranie numeru niemożliwe, spróbuj za chwilę". W ustawieniach SET "Ustawienia standardowe", "Zresetuj dane połączenia" ten sam komunikat: "Wybieranie numeru niemożliwe, spróbuj za chwilę". Może ktoś to "przeskoczył" proszę o info, ewentualnie może jakieś sugestie? Zapraszam do rozwinięcia tematu!