Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, jak w temacie mam problem z radiem. mianowicie kiedy podłączam radio przy przekreconej stacyjce radio włącza się lecz na chwilkę i wyłacza się i tak w kółko, miga radio jest na bank dobre. ostatnio zauważyłem iż zamiast 20 bezpiecznika mam włożona 30 czy to może być przyczyną? Jakieś pomysły? pozdroo
Opublikowano
Wedlug mnie to masz jakies spiecie w przewodach za radiem, wyciagnij radyjko i przejrzyj kable, a co do bezpiecznika to pewnie ktos wsadzil wiekszy bo 20 sie palila przez to wlasnie zwarcie....
Bardzo Mądry Wybór
Opublikowano

Jeżeli było by to zwarcie to i 30 by się spaliła, ja obstawiam źle podłączone piny. Sprawdź czy + nie idzie czasem tam gdzie nie trzeba.

To że jest większy bezpiecznik w niczym nie przeszkadza i na pewno nie jest przyczyną Twojego problemu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
już podłączyłem radyjko lecz nie wiem dalej z czym jest problem co 30 sekund piknie i ucina dźwięk trwa to około 2 sekund, prawy tylny głośnik mi nie działa ale to sprawdzę. co może tak wpływać na to pikanie?