Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, z czego mogą wynikać błedne wskazania spalania na komputerze, wczoraj przetestowałem ile bunia pali benzyny i wyszło że 13,4 delikatnie po mieście a komp pokazał 11,7. Chodzi o e32 M30b30.

komp był resetowany w momencie tankowania pod korek??

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Jak w temacie, z czego mogą wynikać błedne wskazania spalania na komputerze, wczoraj przetestowałem ile bunia pali benzyny i wyszło że 13,4 delikatnie po mieście a komp pokazał 11,7. Chodzi o e32 M30b30.

komp był resetowany w momencie tankowania pod korek??

Przy dość starym silniku mogą wtryski lekko za mocno lać i już obliczenie komputerem jest bez sensu. Może też litry na stacji były mniejsze ;-)

Ale ja bym się tym nie martwił, ludziom w nowych autach myli się o 10%; no ale fakt w BMW tyle nie powinno być chyba że diesel. Z moich obserwacji Diesle bardziej kłamią niż benzynowe.

Pozdrawiam

Opublikowano
W BC jest funkcja korekty średniego spalania. Po wprowadzeniu odpowiedniego współczynnika możesz wyjść na spalanie bardzo zbliżone z rzeczywistym.
Sama radość :)