Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Roberto, wlasnie moze to ty jestes osobą ktora podniesie poziom wiedzy tego tematu ;)

Nie ma najmniejszego problemu... Jeśli tylko będę mógł pomóc, to na pewno pomogę...

Ok. dwa lata temu dość szczegółowo opisywałem wszystkie znane mi procesy polerowania. Jeśli będzie to konieczne a nie da się tego odszukać to opiszę to jeszcze raz. :D

Oraz pomogę w wyborze sprzętu i preparatów do polerowania. :D

Opublikowano
Roberto, wlasnie moze to ty jestes osobą ktora podniesie poziom wiedzy tego tematu ;)

Nie ma najmniejszego problemu... Jeśli tylko będę mógł pomóc, to na pewno pomogę...

Ok. dwa lata temu dość szczegółowo opisywałem wszystkie znane mi procesy polerowania. Jeśli będzie to konieczne a nie da się tego odszukać to opiszę to jeszcze raz. :D

Oraz pomogę w wyborze sprzętu i preparatów do polerowania. :D

Jako ten, który rozpoczął ten temat bardzo prosze o pomoc w wyborze sprzetu a takze opis jak zrobic dobra "polerka" no i oczywiscie poprawic wnetrze w jasnej skorze :modlitwa:

Opublikowano

No to na początek zacznijmy od polerki. Zdecydowanie mogę Ci polecić ten produkt:

http://www.aukcjoner.net/gallery/181994-polerka.html#I6

Sam takiej używałem i byłem naprawdę zadowolony. Nie radze tylko używać dołączonych do zestawu przystawek do polerowania, chyba że do starej przyczepy kempingowej.

Naprawdę bardzo dobre i niedrogie gąbki robi Farecla. Można je kupić w prawie każdej mieszalni lakierów albo na allegro:

http://www.allegro.pl/item348834547_gabka_polerska_g_mop_farecla_biala_czarna_.html

Biała do polerowania pastą a szara do politurty.

Farecla to również bardzo popularna pasta ale niestety do polerowania na mokro i dzięki temu mamy całe autko w paście. Ja bym Ci polecił raczej coś takiego:

http://www.allegro.pl/item351766631_zestaw_past_polerskich_app_p03_i_p10_od_ss_gratis.html

Tymi pastami można polerować na sucho tylko trzeba być przy tym bardziej ostrożnym. Poza tym cenowa wychodzi korzystniej. Na pewno to nie to samo co 3M ale też są niezłe.

Opublikowano

Dzieki :)Roberto

Zaniedlugo takiemu tematowi bede chial sie przyjzec z bliska.

Wiec twoje porady i wskazowki są cenne. :) Juz wiem jaka polerke wybrac.Widze ze ma regulowane obroty w niezlym zakresie od 600-3000

Mozesz powiedziec jakie obroty maja jakie zastosowania - tak z grubsza.

Jak bede mial jeszcze jakies watpliwosci co do akcesori takich jak koncowki, oraz pasty czy politura to uderze do ciebie :wink:

Pozdro.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam zajmuję się polerowaniem samochodów już ponad dwa lata mam za sobą wypolerowanych ponad 100 aut. I przyznam że ktoś kto zaczyna dopiero wchodzić w temat i chce to zrobić sam nie spodziewa się ile to pracy oraz kosztów aby mieć PROFESJONALNIE zrobiony samochód koszt zakupu przeciętnej polerki + gąbki + pasty polerskie mleczka to ponad 300zł nie mówiąc już o co najmniej 8 godzinnej pracy która do najlżejszych nie należy . Poza tym istnieje zagrożenie spalenia lakiery przy zbyt wysokich obrotach lub spolerowanie lakieru do warstwy podkładu. Nie chce zniechęcać tych którzy za wszelka cenę chcą to zrobić samemu jednak chce pokazać że nie jest to takie proste jak mogło by się wydawać. Koszt w większych zakładach to ponad 400 do nawet 1000zł zależy od stanu auta tak jak kolega wyżej napisał mniejsze zakłady takie jak my nie posiadają wygórowanych stawek. U nas koszt podstawowy to 250 do max 300, 350zł wszystko zależy od wielkości auta, stanu lakieru oraz koloru czarny chociaż piękny kolor paskudnie się poleruję ponieważ wymaga dużo więcej pracy niż np. kolor czerwony. Mieścimy się niedaleko gdańska a wiec wszystkie osoby z Tczewa Pruszcza Gdańskiego Gdańska które chciałyby odświeżyć swój lakier usunąć rysy zapraszamy do nas.

Zajmujemy się również praniem całego wnętrza auta w tym odświeżaniem kokpitów koszt 110zł

503-061-137

[email protected]

Opublikowano

Podobnie jak przedmówcy, odradzam branie się za polerkę mechaniczną bez wcześniejszej praktyki, jeśli lakier nie jest zniszczony to ręczna polerka da już bardzo dobry efekt. Sam widuję często czarne auto, po "profesjonalnej polerce", lakier przetarty w smugi na całej długości niektórych elementów. Nie ma co ryzykować dla 100 zł oszczędności.

Pozdrawiam,

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja polecam swojego znajomego : http://www.rudys.pl/.

Mój brat robił u niego swoją 1-kę, ja planuję oddać swoje auto na wiosnę. Naprawdę profi robota .

Pozdrawiam