Skocz do zawartości

ELEKTRYCZNE SZYBY COUPE PROBLEM, COFAJA SIE Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, sprawa wyglada tak

Mam e36 coupe 96 rok 320i

Nie moge sobie poradzic z szyba kierowcy, po nacisnieciu przycisku podnoszenia w pozycji 1 i trzymaniu go (lekko wcisniety) podczas podnoszenia szyby w pewnym momencie szyba staje i cofnie sie kawalek z powrotem po ponownym nacisnieciu to samo... zauwazylem ze zawsze w tych samych miejscach sie blokuje (3, 4 miejsca)

Po wcisnieciu przycisku do konca i przyczymaniu chwilke (powinny jechac same do gory bez trzymania) wystepuje ten sam problem.

Pomaga tylko trzymanie przycisku na maxa wduszonego do momentu podniesienia calkowicie szyb, wtedy jest ok.

Jak sobie poradzic z tym problemem, na pewno ktos mial tak samo bo z tego co czytam jest to czesta przypadlosc e36 coupe z racji szyb bezramkowych.

Za kazda informacje bede wdzieczny.

Opublikowano
mysle ze są dwie opcje albo przycisk, albo uszczelka gdzies sie zagiela i stawia opór wtedy szyba odbija i sie cofa :lol:
joke12
Opublikowano
Witam, sprawa wyglada tak

Mam e36 coupe 96 rok 320i

Nie moge sobie poradzic z szyba kierowcy, po nacisnieciu przycisku podnoszenia w pozycji 1 i trzymaniu go (lekko wcisniety) podczas podnoszenia szyby w pewnym momencie szyba staje i cofnie sie kawalek z powrotem po ponownym nacisnieciu to samo... zauwazylem ze zawsze w tych samych miejscach sie blokuje (3, 4 miejsca)

Po wcisnieciu przycisku do konca i przyczymaniu chwilke (powinny jechac same do gory bez trzymania) wystepuje ten sam problem.

Pomaga tylko trzymanie przycisku na maxa wduszonego do momentu podniesienia calkowicie szyb, wtedy jest ok.

Jak sobie poradzic z tym problemem, na pewno ktos mial tak samo bo z tego co czytam jest to czesta przypadlosc e36 coupe z racji szyb bezramkowych.

Za kazda informacje bede wdzieczny.

qrcze tak jak bym swoje auto widział. Mam tak samo jak ty:( wiec siępodłaczam pod posta, chociaz ci powiem ze ostatnio to mi ustało.....zamyka się normalnie...

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW

Opublikowano

prawdopodobnie uaktywnia sie funkcja czujnika obciążenia(bezpieczeństwa aby nie przyciąć paluchów lub całej łapki)

czyli mechanizm działa na granicy wytrzymałości . na początek rozebrał bym boczek i wszystko solidnie przesmarował a potem jeśli to nie pomoże pewnie będą do wymiany takie białe ślizgi o których nie raz była mowa na forum

Opublikowano
U mnie chyba przez zimę coś się pogorszyło, bo wczesną wiosną taki objaw wystąpił. A teraz, jak już jest cieplej i częściej otwieram okna, to problem zniknął i działają normalnie.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano
Na początek rozbierz boczek i porządnie nasmaruj prowadnice i sprawdź ręcznie, czy szyba nie ma oporu podczas podnoszenia. Z doświadczenia wiem, że najlepiej sprawdzić rzeczy podstawowe. Sam walczyłem, miesiąc temu z podobnym problemem...chciałem wymieniać cały mechanizm. Podłączyłem jednak silnik pod akumulator i "śmigał" aż miło...Postawiłem więc na wadliwy przycisk...okazało się, że to właśnie on rozłączał napięcie...
Freude am fahren...
Opublikowano
umnie tz i zony problem byl banalny, ktos wczesnie wkrecil zadlugiego wkreta do mocowania boczka (tego pod rączką) i cos tam czepialo, teraz juz malina
www.auto-optima.pl