Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam e61 530dA z grudnia 2004 model 2005 z duza navi professional tunerem tv modulem BT itd. Nie jestem w stanie zmusic tego ustrijstwa do czytania mp3. ok 2 tygodni temu tj 04.04.2008 bylem w serwisie na upgrade softu i soft mam wgrany. Jednak mp3 w zadnym czytniku nie sa czytane na zadnym z mozliwych nosnikow. Probowalem roznych zalecanych kompilacji podczas nagrywania i zero czytniki nic nie widza.

Druga sprawa to "parowanie" telefonow przez interfejs bluetooth. Owszem mozna sparowac telefony i sa one widziane jednak nie moge z nich korzystac choc na liscie sa. Modele to nokia 6300 i 6233 - na stronie producenta ze 6300 wspolpracuje czesciowo ( bez ksiazki ) a 6233 jest w pelni wspolpracujacym telefonem.

Nie moge uzyskac informacji na temat wersji CIP urzeadzenia mimo wykonania procedury opisanej na forum e60.net a przetlumaczonej na naszym cudnym forum.

1. Jak myslicie czy to mozliwe ze wgrano mi soft nowszy niz mialem, ale starszy niz ten z CIP 20 ( ktory obsluguje mp3 )

2. Czy soft sklada sie z roznych niezaleznych komponentow ktore moga miec rozne wersje np. najnowszy soft do silnika a np do multimediow (idrive'a) starszy. Czy zawsze jest to calosc

3. Czy klopoty z BT moga miec zwiazek z tym ze auto jest wyposazone w fabryczny telefon ?

bardzo prosze o podpowiedzi i wyrozumialosc gdyz jest to moj bodaj pierwszy post no i pierwsze bmw

ps. forum robi duze wrazenie pod wzgledem kompetencji i kopalni wiedzy

pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

mam dokładnie te same problemy. auto jest z początku 2005.

nie czyta mp3, a telefony mozna tylko parowac, ale nie da się z nich korzystać...

widzę, że post już ma swoje lata, ale czy znalazłeś w miedzyczasie odpowiedzi na swoje pytania? jeśli tak to napisz...

• 1 rok później...
Opublikowano

witam

dzisiaj ja się borykam z tym tematem

udało się wam coś wymysleć???

czasem się zastanawiam, że nie da się parowć bo jest firmowa sluchawka i wymaga instalacji karty sim

Opublikowano

To czy odtwarza MP3 zależy od konkretnej wersji sprzętu w aucie.

Jeżeli jest telefon jak to nazwaliście "firmowy" to nie można go parować (chociaż on sam w sobie korzysta z bluetootha między TCU a słuchawką) z czymś innym.

Opublikowano

no ale skoro jest w aucie BT to nie bardzo rozumiem czemu nie ???

przecież BT powinno działac z drugim użądzeniem wyposażonym w BT, powinny sie łączyc ze sobą.

może to tylko kwestia oprogramowania lub upgradeu softu