Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam bmw e39 530d touring i mam takie pytanie gdzie moge znalezc bezpieczniki od wiatraka klimatyzacji jesli wogole sa ??

dziala mi klima trzyma cisnienie lecz nie wlacza sie wiatrak od klimy , co to moze byc za przyczyna ??

Pozdrawiam i z gory dzieki za jakas pomoc

Bmw e39 530d 215KM i 490nM

0-509-212-167

Opublikowano

Cos tam wczoraj znalazlem ze to jakis czujnik czy kostka no ale musze chyba z tym do elektryka sie wybrac

pozdrawiam

0-509-212-167

Opublikowano
poszukaj na forum...nie idz na latwizne...duzo na ten temat :search:

Sorry Zbigniewst, ale takie odpowiedzi jak czytam to mnie to wkurza , jeżeli wiesz to opowiedz pewnie tyle samo to Ci czasu by zajęło, a jeżeli nie wiesz to po co piszesz, że można znaleźć przecież każdy o tym wie.

Opublikowano

Przemall

Zanim zapytasz - POSZUKAJ!

co cie tak niby wkurza....kazdy idzie na latwizne a dopiero niedawno bylo o tym pisane...sam sie wypowiadalem a temat znam bo sam naprawialem i podawalem schematy bezpiecznikow...ile razy mozna pisac to samo :norty:

Opublikowano
ok panowie sam i tak sobie z tym nie dam rady musze gdzies jechac robi sie cieplo i klima sie przyda a myslalem ze ktos mi pomoze od razu nie ukrywam tego

0-509-212-167

Opublikowano
ok panowie sam i tak sobie z tym nie dam rady musze gdzies jechac robi sie cieplo i klima sie przyda a myslalem ze ktos mi pomoze od razu nie ukrywam tego

wpisz w szukaj wentylator klimy i wszystko sie dowiesz :shock:

Opublikowano
dzisiaj patrzylem i mam taki czerwony kabelek z miejscem na bezpiecznik tylko zanim go wloze lekko dotkne to od razu go przepala musi byc jakies zwarcie napewno a powiedzcie mi jeszcze jak wyjac bezpieczniki z miejsca pod schowkiem dostalem sie tam ale ni emoge wyjac tej calej wiazki

0-509-212-167

Opublikowano
moze to jest od wentylatora...tam przychodzi bezpiecznik 40 lub 50A a sa w tym schowku z tylu :shock: jak bedziesz mial malo freonu to wiatrak zalaczy ci sie po chwili...jak chcesz klime sprawdzic to musisz wlaczyc nawiew na max i temperatura min. :shock: a wszystko to mozna poczytac na forum :P
Opublikowano
Przemall

co cie tak niby wkurza....kazdy idzie na latwizne a dopiero niedawno bylo o tym pisane...sam sie wypowiadalem a temat znam bo sam naprawialem i podawalem schematy bezpiecznikow...ile razy mozna pisac to samo :norty:

A nie mozna tak http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=41844&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight zamiast się rozpisywać, że było. Pewnie już wszystkie problemy były kiedyś poruszone.

Opublikowano
Przemall

A nie mozna tak http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=41844&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight zamiast się rozpisywać, że było. Pewnie już wszystkie problemy były kiedyś poruszone.

trzeba bylo od razu mu poszukac :mrgreen:

Opublikowano

Dzieki za pomoc bede wszystko po kolei sprawdzal a jest taki objaw jak zrobie ma maxa dmuchawe i tem. na minimum to klima chodzi chlodzi tylko na podlaczonych zegarach od spr. cisnienia za duze rosnie a wiatrak dalej nie chodzi a masz racje gazu jest malo to moze faktycznie najpierw dobic tyle ile powinno byc i moze wtedy sie wlaczy ??

pozdrawiam

0-509-212-167

Opublikowano
Słuchaj widda napisałeś mi, że było ok 9 stopni. U mnie wentyl klimy włącza się dopiero przy 10,5 (wskazanie na wysweitlaczu) poniżej tej tem klima się włączy i chłodzi ale wentyl nie działa. Narazie nie robię z tego problemu bo poniżej 10,5 stopni i tak jej nie używam.