Skocz do zawartości

po 2000 r. OBC tylko po niemiecku/włosku?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak wiem - "użyj opcji szukaj"...problem polega na tym, że użyłem na tyle, na ile pozwolił mi czas i nic nie znalazłem.

Jest samochodzik - E39 530iA z 2001 r., w wyposażeniu m.in. pełna (duża) nawigacja. Niestety - póki co wszystkie komunikaty, obsługa etc. jest w języku NIEMIECKIM lub WŁOSKIM. (jeszcze tylko japoński i mamy wszystkie Państwa Osi)

Co zrobić moi mili, a nie wierzę, że są tylko dwa, by zmienić ów język na angielski? (bo o polskim nawet nie marzę)

Idąc za ciosem - gdzie mogę znaleźć wszystkie testy/funkcje ukryte etc. tego konkretnego OBC, nie z E46, E36 a konkretnie z E39 po 2000 roku.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

pozdrawiam

radocha z jazdy!
Opublikowano

Znalezione na forum motonews:

Zmiana języka w E38 i E39 wg tolo84:

E38:

The right hand button on the instrument

With the ignition key in Position II (radio and OBC on), pressing this button for about 20 seconds gives the next language. Releasing and pressing again cycles thought the languages (ENGLISH-US, ENGLISH-UK, FRENCH, ITALIANO, ESPANGOL, DEUTCH) with wrap around option.

Podobnie jak w e32 tylko ze kluczyk do pozycji 2 (wlaczy sie radio i komputer) i przytrzymac przycisk 20 sek zamiast 10.

E39:

1. Ignition switch in the OFF position.

2. Press and HOLD the right instrument cluster button.

3. Turn the ignition switch to the on position.

4. Wait about 10 seconds. The next language will be displayed.

5. Hold the button until the desired language appears

1. wylaczyc zaplon

2. wcisnac i przytrzymac prawy przycisk komputera

3. przekrecic kluczyk do pozycji "ON"

4. poczekac okolo 10 sekund az wyswietli sie nastepny jezyk

5. trzymac przycisk komputera dopoki nie pojawi sie wlasciwywy jezyk.

Opublikowano

niestety - podane przykłady zmian nie działają.

Przypominam - to autko ma pełną navi...w ustawieniach jest dostępna zmiana języka, ale tylko pomiędzy niemieckim a włoskim. Czy możliwe jest, że tylko taki języki są wgrane?

radocha z jazdy!