Skocz do zawartości

szkło reflektora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie.Czy żeby wymienić szkło reflektora to muszę wyciągnąć cały reflektor na wierzch czy wystarczy tylko odpiąć klipsy mocujące i szkła dadzą się wyjąć?Pytam bo chciałbym założyć ringi.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
ale te klipsy są zarówno z góry jak i z dołu, wieć jeśli nawet odepniesz górne to dolnych już nie dasz rady, rozumiem że nie chcesz wyjąć ich ze względu na późniejsze problemy z ustawieniem świateł?? jak coś to na stacji chyba nawet za friko ci to ustawią :cool2: także wyjmuj bo i nawet wygodniej będzie, pozdro...
Opublikowano
  • Autor
Właśnie dlatego nie chciałem ich wyjmować,ale skoro nie ma innego wyjścia to trudno.Czego nie robi się żeby auto wyglądało lepiejDzięki za informacje.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
mam nadzieje ze wkladasz ringi ccfl, jesli nie to moze byc tak ze za pol roku znow bedziesz lampy wyciagac ale po to zeby tym razem ringi wyjac/wyrzucic, ostatnio widzialem ribgi ccfl za ok 150 zl, wiec cena przystepna, polecam...
Opublikowano
ale te klipsy są zarówno z góry jak i z dołu, wieć jeśli nawet odepniesz górne to dolnych już nie dasz rady, rozumiem że nie chcesz wyjąć ich ze względu na późniejsze problemy z ustawieniem świateł?? jak coś to na stacji chyba nawet za friko ci to ustawią :cool2: także wyjmuj bo i nawet wygodniej będzie, pozdro...

Nic dodać, nic ująć. :wink: :cool2:

Opublikowano
  • Autor
A no właśnie zamówiłem LED za 70zł. :mad2: Wziąłem co było na allegro.Innych nie widziałem.Dopiero teraz CCFL znalazłem. :duh: Ale rok gwarancji jest to może rok wytrzymają.
Opublikowano
A no właśnie zamówiłem LED za 70zł. :mad2: Wziąłem co było na allegro.Innych nie widziałem.Dopiero teraz CCFL znalazłem. :duh: Ale rok gwarancji jest to może rok wytrzymają.

To już nie szukaj więcej. ;) Tak to już jest, człowiek coś kupi i jest zadowolony... i lepiej dalej nie szukać... :mrgreen: Bo będzie podobnie jak piszesz. Przynajmniej ja tak robie.

Bądź dobrej myśli!! :roll2: :cool2:

Opublikowano
Szkla i tak latwo sie niezdejmuje a moje pytanie bo niedawno zakladalem temat na forum DLACZEGO NIE NA LUSTRACH ja tak zrobilem i mialem mniej roboty ale efekty tych ringow z allegro sa mizerne niepolecam.
Opublikowano
ja kupiłem na giełdzie za 90 zł jakieś no name'y czyli pewnie to samo co na allegro i moje wrażenie jest takie. W dzień jest lipa bo ich nie widać, no chyba że się dobrze przyjrzę, ale w nocy efekt jest bardzo fajny (szkoda tylko że nie pomyślałem nad tym żeby kupić żółte a nie białe :duh: )
POLSKA TO JEDYNY KRAJ W KTÓRYM PREZYDENT MA SWOJĄ KOPIĘ ZAPASOWĄ
Opublikowano
  • Autor
Mieliście racje.Trzeba było zainwestować troszkę więcej i kupić ccfl :mad2: te co kupiłem w nocy wyglądają elegancko,chociaż do xenonów rzeczywiście lepiej wyglądają żółte ringi niż białe, ale w dzień jest tragedia :cry2: nic ich nie widać i muszę jeździć dodatkowo z normalnymi światłami pozycyjnymi żeby się niebiescy nie przyczepili...następnym razem będę wiedział że o wiele lepsze są ringi ccfl.
Opublikowano
SORKI ZE SIE TAK PODEPNE POD TEMAT tez chce nabyc ringi i je oczywiscie zamontowac ale nie mam pojecia jak to zrobic i do czego podłaczyc przewody. moze ktos to juz robił. prosze o pomoc i z gory dziekuje. pozdro dla wszystkich bmkowiczow
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
...i muszę jeździć dodatkowo z normalnymi światłami pozycyjnymi żeby się niebiescy nie przyczepili...

a czemu?? ja tak śmigałem cały czas po polsce i nic. nawet nie włączałem w dzien mijania tylko na halogenach samych i nikt nic nie mowil, a czemu za same ringi mieli by sie czepiac??

SORKI ZE SIE TAK PODEPNE POD TEMAT tez chce nabyc ringi i je oczywiscie zamontowac ale nie mam pojecia jak to zrobic i do czego podłaczyc przewody. moze ktos to juz robił. prosze o pomoc i z gory dziekuje. pozdro dla wszystkich bmkowiczow

Jeśli chodzi o ledowe to podłączasz je pod wiązkę od postojówek, co do ccfl nie wiem, bo jeszcze nie zakładałem ale w ciemno stawiam, że dokładnie tak samo. Banalnie proste.

Opublikowano
PIOTREK-LHR przejrzyj dokładnie dział 3 seria, jest gdzieś na ten temat cały wątek :)
POLSKA TO JEDYNY KRAJ W KTÓRYM PREZYDENT MA SWOJĄ KOPIĘ ZAPASOWĄ
Opublikowano
  • Autor
A no właśnie czepili się ostatnio przy kontroli,że ringów wogóle nie widać i chcieli mandat mi wlepić za brak świateł :shock: ale miałem w schowku na szczęście diody i musiałem je założyć przy nich w normalne postojówki.Nie wiem może po prostu nie mieli się do czego przyczepić