Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie.Czy żeby wymienić szkło reflektora to muszę wyciągnąć cały reflektor na wierzch czy wystarczy tylko odpiąć klipsy mocujące i szkła dadzą się wyjąć?Pytam bo chciałbym założyć ringi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ale te klipsy są zarówno z góry jak i z dołu, wieć jeśli nawet odepniesz górne to dolnych już nie dasz rady, rozumiem że nie chcesz wyjąć ich ze względu na późniejsze problemy z ustawieniem świateł?? jak coś to na stacji chyba nawet za friko ci to ustawią :cool2: także wyjmuj bo i nawet wygodniej będzie, pozdro...
Opublikowano
Właśnie dlatego nie chciałem ich wyjmować,ale skoro nie ma innego wyjścia to trudno.Czego nie robi się żeby auto wyglądało lepiejDzięki za informacje.
Opublikowano
ale te klipsy są zarówno z góry jak i z dołu, wieć jeśli nawet odepniesz górne to dolnych już nie dasz rady, rozumiem że nie chcesz wyjąć ich ze względu na późniejsze problemy z ustawieniem świateł?? jak coś to na stacji chyba nawet za friko ci to ustawią :cool2: także wyjmuj bo i nawet wygodniej będzie, pozdro...

Nic dodać, nic ująć. :wink: :cool2:

Opublikowano
A no właśnie zamówiłem LED za 70zł. :mad2: Wziąłem co było na allegro.Innych nie widziałem.Dopiero teraz CCFL znalazłem. :duh: Ale rok gwarancji jest to może rok wytrzymają.
Opublikowano
A no właśnie zamówiłem LED za 70zł. :mad2: Wziąłem co było na allegro.Innych nie widziałem.Dopiero teraz CCFL znalazłem. :duh: Ale rok gwarancji jest to może rok wytrzymają.

To już nie szukaj więcej. ;) Tak to już jest, człowiek coś kupi i jest zadowolony... i lepiej dalej nie szukać... :mrgreen: Bo będzie podobnie jak piszesz. Przynajmniej ja tak robie.

Bądź dobrej myśli!! :roll2: :cool2:

Opublikowano
ja kupiłem na giełdzie za 90 zł jakieś no name'y czyli pewnie to samo co na allegro i moje wrażenie jest takie. W dzień jest lipa bo ich nie widać, no chyba że się dobrze przyjrzę, ale w nocy efekt jest bardzo fajny (szkoda tylko że nie pomyślałem nad tym żeby kupić żółte a nie białe :duh: )
POLSKA TO JEDYNY KRAJ W KTÓRYM PREZYDENT MA SWOJĄ KOPIĘ ZAPASOWĄ
Opublikowano
Mieliście racje.Trzeba było zainwestować troszkę więcej i kupić ccfl :mad2: te co kupiłem w nocy wyglądają elegancko,chociaż do xenonów rzeczywiście lepiej wyglądają żółte ringi niż białe, ale w dzień jest tragedia :cry2: nic ich nie widać i muszę jeździć dodatkowo z normalnymi światłami pozycyjnymi żeby się niebiescy nie przyczepili...następnym razem będę wiedział że o wiele lepsze są ringi ccfl.
Opublikowano
SORKI ZE SIE TAK PODEPNE POD TEMAT tez chce nabyc ringi i je oczywiscie zamontowac ale nie mam pojecia jak to zrobic i do czego podłaczyc przewody. moze ktos to juz robił. prosze o pomoc i z gory dziekuje. pozdro dla wszystkich bmkowiczow
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...i muszę jeździć dodatkowo z normalnymi światłami pozycyjnymi żeby się niebiescy nie przyczepili...

a czemu?? ja tak śmigałem cały czas po polsce i nic. nawet nie włączałem w dzien mijania tylko na halogenach samych i nikt nic nie mowil, a czemu za same ringi mieli by sie czepiac??

SORKI ZE SIE TAK PODEPNE POD TEMAT tez chce nabyc ringi i je oczywiscie zamontowac ale nie mam pojecia jak to zrobic i do czego podłaczyc przewody. moze ktos to juz robił. prosze o pomoc i z gory dziekuje. pozdro dla wszystkich bmkowiczow

Jeśli chodzi o ledowe to podłączasz je pod wiązkę od postojówek, co do ccfl nie wiem, bo jeszcze nie zakładałem ale w ciemno stawiam, że dokładnie tak samo. Banalnie proste.

Opublikowano
A no właśnie czepili się ostatnio przy kontroli,że ringów wogóle nie widać i chcieli mandat mi wlepić za brak świateł :shock: ale miałem w schowku na szczęście diody i musiałem je założyć przy nich w normalne postojówki.Nie wiem może po prostu nie mieli się do czego przyczepić